Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd November 2005, 02:56
azorman azorman is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default PHP on Apache2 no longer works after ISPconfig

After installing ISPconfig, my Apache2 stopped processing PHP, not even phpinfo(); I was under the impression that I would have 2 web servers (an Apache 1.3 and an Apache 2) running independently from each other; my Apache2 was working fine with PHP all the way up to starting ISPconfig the first time; at that time, the Apache2 server kept on running but if no longer understood PHP. What am I missing?

Basic setup:
Mandriva 2006
NIC1: eth0 192.168.2.101 - eth0:0 192.168.2.102
NIC2: eth1 192.168.2.201

When the ISPconfig setup asked me for the host/domain I gave it www.blabla.com (the same I was running on Apache2) and when it asked me for an IP, I gave it 192.168.2.201

Thanks in advance for any ideias!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd November 2005, 03:57
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Have a look at this thread, starting with post #5: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=144
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd November 2005, 14:37
azorman azorman is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Thanks, but maybe I did not make myself clear for the post you sent me to does not help at all! Maybe if I knew the answer to the following question I would be able to undertand how this all thing works: Why does php stop working on my site after installing ispconfig? If I did http://www.mysite.com/info.php it would display the php info; after installing ispconfig, it still sees the page info.php but the only thing that comes up is <? phpinfo(); ?> and not the result of executing the function, which means that it stopped processing php. Thanks very much!
Reply With Quote
  #4  
Old 3rd November 2005, 14:54
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,744
Thanks: 840
Thanked 5,598 Times in 4,409 Posts
Default

Have you read the post falko posted above? It esplains exactly which settings are changed.

http://www.howtoforge.com/forums/sho...62&postcount=5

If you change the things described there, your webpages will work again and ISPConfig will not be able anymore to configure PHP on your server. The ISPConfig installer has to remove the PHP settings in your httpd.conf to be able to enable PHP on a per vhost basis.
Reply With Quote
  #5  
Old 4th November 2005, 23:53
azorman azorman is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Here is the simple solution:
1. Make a copy of /etc/httpd/conf/mines.types before installing ispconfig.
2. Make a copy of /etc/httpd/modules.d/70_mod_php.conf before installing ispconfig.
3. Install ispconfig.
4. Restore the files backed up on steps 1 and 2.

Thanks for your help!
Reply With Quote
  #6  
Old 5th November 2005, 13:05
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,744
Thanks: 840
Thanked 5,598 Times in 4,409 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by azorman
Here is the simple solution:
1. Make a copy of /etc/httpd/conf/mines.types before installing ispconfig.
2. Make a copy of /etc/httpd/modules.d/70_mod_php.conf before installing ispconfig.
3. Install ispconfig.
4. Restore the files backed up on steps 1 and 2.

Thanks for your help!
And be aware that the PHP settings in ISPConfig wont work anymore...
Reply With Quote
  #7  
Old 23rd July 2006, 23:06
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,270
Thanks: 84
Thanked 25 Times in 21 Posts
 
Default

hi there,

I have a similar question.
I am just moving mz data from one server to another and actually everything works so far. only one problem occured so far:

when movin /var/www/webmail which contains my webmail folder (squirrelmail) it does not work anymore.

exactly this happens:

I got to http://mail.casacarolina.de and choose squirrelmail which should bring me to the login page of squirrelmail, but instead the php code is displayed. if I manually navigate to squirrelmail: http://mail.casacarolina.de/squirrelmail/src/login.php it works, so this does not look like a generic php problem.

also if I put a info.php file containing
Quote:
<?
phpinfo();
?>
it works...

any idea where to start looking for the problem?

###edit###

I found the error: there was a space after ?> although I have no clue how that could happen, as I followed the instructions from this forum how to move folders and maintaining the owners and properties of folders...

Last edited by Ovidiu; 23rd July 2006 at 23:09.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[error] an unkown filter was not added: PHP Arien Installation/Configuration 12 7th October 2006 15:17
PHP not working jefash General 10 28th May 2006 09:48
PHP version... ctroyp Installation/Configuration 102 10th November 2005 14:24
Installation Problems right after php building nagual Installation/Configuration 3 31st October 2005 11:28
Installation Problems right after php building nagual Installation/Configuration 1 31st October 2005 09:30


All times are GMT +2. The time now is 11:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.