Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 11th December 2006, 12:05
sigma sigma is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Performance Problem

A few Days ago we switched one Domain to a ISPConfig System with about 500 Email addresses. After switching the DNS we had a really performance problem on this machine.

I'm sure that the problem comes from our special Install on a virtual machine. All Disk writes in the VM are block writes on the Host. For redundance we use a DRBD drive (there are 2 Hosts, and all Data Dirs are mirrored with DRDB to the other machine).

Normaly we had no problem. Until now we used a own ISP software config. The old system has no performance problem in this environnement. But our software isn't good enough for future and that was the reason to change to ISPConfig.

The problems caused only by CLAMAV and Spamassassin. If I had a possibility to write temp files to a ram drive or a drive outside the DRDB drive, I think the performance will increase. But I cant find the matched configurqation files in the ISPConfig environnement where to change that.

I also have some troubles with iptables. I have a customized iptables and plan to use it for the system. But after a few minutes/hours (?) anything changed it to a default iptables. I think Bastille-Firewall does this, but I can't also find where this default iptables is. If I find it, I can also replace it with my own.

Maybe some stupid questions for Linux enthusiasts, but I'm new in this business, and now I learning by doing. Our old system was configured by a fried who has no longer time to do that ....

Thanks for any hints

Sigma
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix problems with smtp linkdeb Server Operation 13 15th March 2014 17:58
Strange email problem for one of my domains... any help appreciated paulrobert_a Installation/Configuration 5 9th August 2010 14:15
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
Weird problem when sending email from a PHP form. edge Installation/Configuration 5 5th September 2006 16:57
Postfix+MySQL Problem jasutton Installation/Configuration 1 15th June 2006 16:06


All times are GMT +2. The time now is 14:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.