Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th November 2006, 16:57
satimis satimis is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 533
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default About installing ddclient

Hi folks,

Ubuntu-6.06.1-LAMP-server-amd64

On installing ddclient, what shall I fill in on;
Interface used for dynamic DNS service:

TIA


B.R.
satimis
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th November 2006, 15:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Can you be more detailed about the context of your question, maybe also provide a screenshot?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 27th November 2006, 10:11
satimis satimis is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 533
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi falko,

Quote:
Can you be more detailed about the context of your question, maybe also provide a screenshot?
I found it. "eth0"

Now I have ddclient installed.

$ sudo /usr/sbin/ddclient -daemon 300 -syslog
No printout.

Where can I find the start/stop/restart scripts.

Besides how to test ddclient to check whether it works. TIA


B.R.
satimis
Reply With Quote
  #4  
Old 28th November 2006, 15:11
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by satimis
Where can I find the start/stop/restart scripts.
They are in /etc/init.d.

Quote:
Originally Posted by satimis
Besides how to test ddclient to check whether it works. TIA
Check the log files. Also, you can stop your internet connection and connect again and check if the IP address of your domain has been updated.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 29th November 2006, 06:07
satimis satimis is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 533
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi falko,

Tks for your advice.

$ dpkg -l | grep ddclient
Code:
ii  ddclient                                         3.6.2-6ubuntu1              Update dynamic IP address at DynDNS.org
ddclient is running.

IP address was updated on DYNDNS.ORG server whenever this server reconnected. I have it confirmed on login DYNDNS.ORG website.

But failed to ping my domain.

$ sudo ping -c 3 satimis.homelinux.com
Code:
PING satimis.homelinux.com (58.152.161.53) 56(84) bytes of data.

--- satimis.homelinux.com ping statistics ---
3 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 2001ms
iptables has been stopped.

Please advise how fix this problem.


B.R.
satimis
Reply With Quote
  #6  
Old 30th November 2006, 15:01
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Might be your router's firewall that doesn't allow pings.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 30th November 2006, 16:19
satimis satimis is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 533
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi falko,

Quote:
Might be your router's firewall that doesn't allow pings.
I don't have router nor hardware firewall.

The server is directly connected to an ADSL modem with a CAT5 cable. The another end of the ADSL modem is connected to a telephone wall socket with a telephone cable. The ADSL modem is supplied by ISP and does not need any setup.

B.R.
satimis
Reply With Quote
  #8  
Old 1st December 2006, 16:05
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

So you use your server for surfing the web? Or how do you use your internet connection with multiple systems?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 1st December 2006, 16:52
satimis satimis is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 533
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi falko,

Quote:
So you use your server for surfing the web?
No. Once this server has been full configured and running properly. I'll connect a workstation to this server. Internet surfing will be done on workstation.

Quote:
Or how do you use your internet connection with multiple systems?
Sorry, I don't follow. Whether you meant how to make broadband connection to the workstation. I'll add another NIC on the server to do masqerading.


B.R.
satimis
Reply With Quote
  #10  
Old 2nd December 2006, 15:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by satimis
Sorry, I don't follow. Whether you meant how to make broadband connection to the workstation. I'll add another NIC on the server to do masqerading.
So your server will be the router.

What's the output of
Code:
iptables -L
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Interface for installing SSL Intermediate Certificate LumpyOne Feature Requests 3 20th November 2006 20:28
errors on the end of the installing process tom Installation/Configuration 1 8th April 2006 01:56
Problems Installing in CentOS 4.2 fresh JLChafardet Installation/Configuration 3 31st March 2006 21:36
DDClient won't start deezone Installation/Configuration 1 1st February 2006 20:22
error while installing..... securitywonks Installation/Configuration 1 23rd December 2005 12:07


All times are GMT +2. The time now is 07:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.