Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 6th November 2006, 23:52
caudata caudata is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default WG311v2 almost working with Edgy (w/o ndiswrapper) need help with the rest

Ok I now have my netgear WG311v2 (an acx111 chipset) almost working. The light comes on and even blinks shows up enabled the /etc/network/interfaces file looks good. I can scan for networks it just will not connect. As has been posted I tried knetworkmanager and during the "activation stage:configuring device" it freezes at 28% when I to connect. Looks like the access point is associating with "linksys" like I want it to because of the iwconfig output, but I can't successfully ping. So I'm at a loss, so close but so far. If anyone has any suggestions please let me know I would appreciate any help that can be provided.

I did comment out the wlan0 before starting knetworkmanager, but since it did not work I have stopped trying KNM and I uncommented the wlan0.
Quote:
:~$ iwconfig wlan0
wlan0 IEEE 802.11b+/g+ ESSID:"linksys" Nickname:"acx v0.3.35"
Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Access Point: 00:16:B6:BA:1E:44
Bit Rate:1 Mb/s Tx-Power=15 dBm Sensitivity=1/3
Retry min limit:7 RTS thr: off
Power Management: off
Link Quality=31/100 Signal level=3/100 Noise level=0/100
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:22 Invalid misc:0 Missed beacon:0

:~$ ifconfig wlan0
wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:0F:B5:4C: D1:65
inet6 addr: fe80::20f:b5ff:fe4c:d165/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:23 errors:1 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:10 errors:22 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:5713 (5.5 KiB) TX bytes:1536 (1.5 KiB)
Interrupt:74 Base address:0xe000

and my /etc/network/interfaces file

# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

auto wlan0
iface wlan0 dhcp dhcp
__________________
AMD Athlon 64 3700+
A8N32-SLI Deluxe
N. bridge chipset:NVIDIA nForce SPP 100
S. bridge chipset:NVIDIA nForce4 SLI
1GB Ram 2x512mb
160GB hitachi SATA2 (windows XP)
80GB WD PATA (For Kubuntu 6.10 Edgy, primary)
NEC DVD-RW ND-3550A
Nvidia GeForce 256MB 7800GT dual DVI
Netgear WG311v2 802.11g wireless PCI adapter
Audigy 2 ZS platinum
OCZ OCZ600ADJSLI ATX12V 2.01,EPS12V 600W Power Supply

Last edited by caudata; 6th November 2006 at 23:55.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WG311v2 ubuntu edgy eft error dansaycool Installation/Configuration 4 15th November 2006 05:17


All times are GMT +2. The time now is 03:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.