Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th October 2006, 20:59
nsurge nsurge is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Unhappy Virtual Users And Domains W/ Postfix, Courier and MySql + Squirrelmail prob

Hi,
I'm trying to setup squirrelmail on a remote server to connect via IMAP to the host running Postfix, Courier, and Mysql (on FC5 64b). It's able to connect and authenticate (which shows what's in the inbox), but it's having a problem with creating the initial folders. (I also can't create any folders in Outlook/OE). I'm able to pop email and imap from the server from O/OE w/o any problems.

This is the error i get on the left hand folder view pane and what I get if I go to the folders options and try to create a folder:

Code:
ERROR:
ERROR: Could not complete request.
Query: CREATE "Sent"
Reason Given: Invalid mailbox name.
I thought SquirrelMail, or Courier created the default folders it needed in the /home/vmail/domain/user directory automatically, but dosen't seem to be the case. I havn't found any info on this on google or here, so I apologize if I overlooked it. The testconfig.php says everything looks good. I'm able to send email find also, so I know it's mostly setup correctly.

Thanks any info,
Nathan
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th October 2006, 16:57
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nsurge
This is the error i get on the left hand folder view pane and what I get if I go to the folders options and try to create a folder:
Did you send a mail to that user first to go sure that Maildir has really been created?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 18th October 2006, 17:27
nsurge nsurge is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Yes,
I created a bash script that generates a welcome message to initialize the accounts I create in the DB. This sets up the /home/vmail/domain/user folder, which contains the quota file, the "new", "tmp", and "cur" folders.

I'm able to pop from this account, and use imap from Outlook/OE, but only my inbox is available.
Reply With Quote
  #4  
Old 19th October 2006, 15:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nsurge
I'm able to pop from this account, and use imap from Outlook/OE, but only my inbox is available.
And can you create new folders with Outlook?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 19th October 2006, 18:36
nsurge nsurge is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

No, when I try to create a folder in Outlook/OE, I get a message that says

"Your folder could not be created: the IMAP server refused to create it." When I l click on details, I get this:

Code:
Invalid mailbox name.

Configuration:
   Account: pop.domain.net
   Server: pop.domain.net
   User name: user@domain.net
   Protocol: IMAP
   Port: 143
   Secure(SSL): 0
   Code: 800cccd2
This error code is suppose to mean:

Code:
×800CCCD2 IMAP_TAGGED_NO_RESPONSE Message tagged.
It seems like some kind of permission issue, but nothing comes up in the logs either. Am I missing some courier-imap config settings somewhere?

thanks again,
nathan
Reply With Quote
  #6  
Old 20th October 2006, 15:56
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nsurge
Code:
Configuration:
   Account: pop.domain.net
   Server: pop.domain.net
   User name: user@domain.net
   Protocol: IMAP
   Port: 143
   Secure(SSL): 0
   Code: 800cccd2
Is Account: pop.domain.net correct? This should be your username. I don't think that pop.domain.net is your username.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 20th October 2006, 18:44
nsurge nsurge is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

I changed the domains to mask the real ones. The login information is correct, I'm able to authenticate without any problems, send mail, receive, etc.

I can't get Courier to create the folders for IMAP and SquirrelMail. (Sent, Trash, etc.)
Reply With Quote
  #8  
Old 20th October 2006, 20:03
nsurge nsurge is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

I have now figured out that I can create a subdirectory under the Inbox folder. But I get the above mentioned error trying to create one on the root directory! I'm going to try to courier-imap mailing list too for some help with this!
Reply With Quote
  #9  
Old 21st October 2006, 21:28
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Maybe the root directory has wrong permissions?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 23rd October 2006, 17:19
nsurge nsurge is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
 
Default

http://www.courier-mta.org/?FAQ.html~namespace

This is the exact problem I'm having....

The permissions are exactly as given in the howto.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL [+ procmail ?] immobilia HOWTO-Related Questions 5 29th June 2006 23:20
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs mholownych HOWTO-Related Questions 10 29th May 2006 03:39
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL - "apt-get" and Courier burritonator HOWTO-Related Questions 3 15th March 2006 20:11
Problem with Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL Howto fenix Server Operation 4 11th March 2006 02:53
Another Problem: Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP bluegrass Installation/Configuration 24 8th March 2006 01:41


All times are GMT +2. The time now is 21:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.