Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st July 2006, 01:55
Mounir Mounir is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talking Can not recieve mail with mail adress created with ISPConfig

Hi every 1,

I set The Perfect Setup - Debian Sarge (3.1) + ISPConfig ( Thanks Falko &..)

Everythings goes well. but one probleme.
I can not recieve mail with de mail adress i create with ISPConfig, but i can sent mail.

I can only sent and recieve with the system user.

I made 3 domains with mail adress.

Thanks,
Ihope some 1 can help.
sorry my english is not well!!

Last edited by Mounir; 21st July 2006 at 13:49.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd July 2006, 14:47
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,736 Times in 2,571 Posts
Default

What's in the mail log when you send a mail to your server?
What's the output of
Code:
netstat -tap
?
Is the MX record for your domain correct? You can check with
Code:
dig mx yourdomain.com
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd July 2006, 15:57
Mounir Mounir is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

1-Mail.log

I sent mail to 1st mail adress i get this (1st hostdomain)

Jul 22 15:30:24 mail authdaemond.plain: modules="authpam", daemons=5
Jul 22 15:30:29 mail postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
Jul 22 15:30:29 mail postfix/master[1332]: daemon started -- version 2.1.5
Jul 22 15:30:42 mail postfix/postfix-script: stopping the Postfix mail system
Jul 22 15:30:42 mail postfix/master[1332]: terminating on signal 15
Jul 22 15:30:44 mail postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
Jul 22 15:30:44 mail postfix/master[1559]: daemon started -- version 2.1.5
Jul 22 15:31:21 mail postfix/smtpd[1624]: connect from smtp05.wanadoo.nl[194.134.35.145]
Jul 22 15:31:21 mail postfix/smtpd[1624]: DA0A311395B: client=smtp05.wanadoo.nl[194.134.35.145]
Jul 22 15:31:21 mail postfix/cleanup[1627]: DA0A311395B: message-id=<002201c6ad94$564c64d0$0a00000a@blabla>
Jul 22 15:31:21 mail postfix/qmgr[1571]: DA0A311395B: from=<mygmailuser@gmail.com>, size=4313, nrcpt=1 (queue active)
Jul 22 15:31:21 mail postfix/smtpd[1624]: disconnect from smtp05.wanadoo.nl[194.134.35.145]
Jul 22 15:31:22 mail postfix/cleanup[1627]: 06C5511395C: message-id=<002201c6ad94$564c64d0$0a00000a@blabla>
Jul 22 15:31:22 mail postfix/qmgr[1571]: 06C5511395C: from=<mygmailuser@gmail.com>, size=4455, nrcpt=1 (queue active)
Jul 22 15:31:22 mail postfix/local[1628]: DA0A311395B: to=<postmaster@hostdomain.com>, relay=local, delay=1, status=sent (for
warded as 06C5511395C)
Jul 22 15:31:22 mail postfix/qmgr[1571]: DA0A311395B: removed
Jul 22 15:31:22 mail postfix/smtp[1629]: 06C5511395C: to=<root@mail.hostdomain.com>, orig_to=<postmaster@hostdomain.com>, rel
ay=none, delay=0, status=bounced (mail for mail.hostdomain.com loops back to myself)
Jul 22 15:31:22 mail postfix/cleanup[1627]: 2947211395B: message-id=<20060722133122.2947211395B@mail.hostdomain.com >
Jul 22 15:31:22 mail postfix/qmgr[1571]: 2947211395B: from=<>, size=6302, nrcpt=1 (queue active)
Jul 22 15:31:22 mail postfix/qmgr[1571]: 06C5511395C: removed
Jul 22 15:31:23 mail postfix/smtp[1631]: 2947211395B: to=<mygmailuser@gmail.com>, relay=gmail-smtp-in.l.google.com[64.233.183.
27], delay=1, status=sent (250 2.0.0 OK 1153575083 l21si3225689nfc)
Jul 22 15:31:23 mail postfix/qmgr[1571]: 2947211395B: removed
Jul 22 15:31:23 mail imaplogin: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jul 22 15:31:24 mail imaplogin: LOGIN, user=postmaster, ip=[::ffff:127.0.0.1], protocol=IMAP
Jul 22 15:31:24 mail imaplogin: LOGOUT, user=postmaster, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, time=0

I sent mail to Second mail adress i get this (1st hostdomain)

Jul 22 15:32:23 mail imaplogin: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jul 22 15:32:23 mail imaplogin: LOGIN, user=postmaster, ip=[::ffff:127.0.0.1], protocol=IMAP
Jul 22 15:32:23 mail imaplogin: LOGOUT, user=postmaster, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, time=0
Jul 22 15:33:23 mail imaplogin: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jul 22 15:33:23 mail imaplogin: LOGIN, user=postmaster, ip=[::ffff:127.0.0.1], protocol=IMAP
Jul 22 15:33:23 mail imaplogin: LOGOUT, user=postmaster, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, time=0
Jul 22 15:34:23 mail imaplogin: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jul 22 15:34:23 mail imaplogin: LOGIN, user=postmaster, ip=[::ffff:127.0.0.1], protocol=IMAP
Jul 22 15:34:23 mail imaplogin: LOGOUT, user=postmaster, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, time=0
Jul 22 15:35:23 mail imaplogin: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jul 22 15:35:23 mail imaplogin: LOGIN, user=postmaster, ip=[::ffff:127.0.0.1], protocol=IMAP
Jul 22 15:35:23 mail imaplogin: LOGOUT, user=postmaster, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, time=0
Jul 22 15:36:19 mail postfix/smtpd[1714]: connect from smtp05.wanadoo.nl[194.134.35.145]
Jul 22 15:36:19 mail postfix/smtpd[1714]: 9F3B611395B: client=smtp05.wanadoo.nl[194.134.35.145]
Jul 22 15:36:19 mail postfix/cleanup[1717]: 9F3B611395B: message-id=<002d01c6ad95$07eb95d0$0a00000a@blabla>
Jul 22 15:36:19 mail postfix/qmgr[1571]: 9F3B611395B: from=<mygmailuser@gmail.com>, size=1100, nrcpt=1 (queue active)
Jul 22 15:36:19 mail postfix/smtpd[1714]: disconnect from smtp05.wanadoo.nl[194.134.35.145]
Jul 22 15:36:20 mail postfix/pickup[1570]: 0079611395C: uid=10017 from=<admin2>
Jul 22 15:36:20 mail postfix/cleanup[1717]: 0079611395C: message-id=<20060722133619.0079611395C@mail.hostdomain.com >
Jul 22 15:36:20 mail postfix/qmgr[1571]: 0079611395C: from=<admin2@mail.hostdomain.com>, size=368, nrcpt=1 (queue active)
Jul 22 15:36:20 mail postfix/local[1731]: 0079611395C: to=<admispconfig@localhost>, relay=local, delay=1, status=sent (delive
red to command: /usr/bin/procmail -f-)
Jul 22 15:36:20 mail postfix/qmgr[1571]: 0079611395C: removed
(END)


I sent mail to de virtual mailadress domain2 and domain3 i get nothing atall.



2-netstat -tap

mail:/var/log# netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 1110/couriertcpd
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 1133/couriertcpd
tcp 0 0 localhost.localdo:mysql *:* LISTEN 1196/mysqld
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 1119/couriertcpd
tcp 0 0 *:imap2 *:* LISTEN 1096/couriertcpd
tcp 0 0 *:www *:* LISTEN 1448/apache2
tcp 0 0 *:81 *:* LISTEN 1412/ispconfig_http
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 1594/proftpd: (acce
tcp 0 0 virtual-ip1.xxxx:domain *:* LISTEN 1579/named
tcp 0 0 mail.xxxxxxxx.:domain *:* LISTEN 1579/named
tcp 0 0 localhost.locald:domain *:* LISTEN 1579/named
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 1352/sshd
tcp 0 0 *:10008 *:* LISTEN 1609/perl
tcp 0 0 localhost.localdoma:953 *:* LISTEN 1579/named
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 1559/master
tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 1448/apache2
tcp 0 0 localhost.localdo:imap2 localhost.localdo:32794 TIME_WAIT -
tcp 0 148 mail.xxxxxxxxx.com:ssh 10.0.0.10:1522 ESTABLISHED1401/0
mail:/var/log#


3- MX Record

; <<>> DiG 9.2.4 <<>> mx domain.com
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 31484
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 3, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;domain.com. IN MX

;; ANSWER SECTION:
domain.com. 10899 IN MX 20 mx1.xxx.net.
domain.com. 10899 IN MX 30 mx2.xxxx.net.
domain.com. 10899 IN MX 10 mail.domain.com.

4-main.cf

# See /usr/share/postfix/main.cf.dist for a commented, more complete version

smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Debian/GNU)
biff = no

# appending .domain is the MUA's job.
append_dot_mydomain = no

# Uncomment the next line to generate "delayed mail" warnings
#delay_warning_time = 4h

myhostname = mail.domain.com
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
myorigin = /etc/mailname
mydestination = mail.domain.com, localhost.domain.com, localhost
relayhost =
mynetworks = 127.0.0.0/8
mailbox_size_limit = 0
recipient_delimiter = +
inet_interfaces = all
smtpd_sasl_local_domain =
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject _unauth_destination
smtpd_tls_auth_only = no
smtp_use_tls = yes
smtpd_use_tls = yes
smtp_tls_note_starttls_offer = yes
smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
smtpd_tls_loglevel = 1
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
tls_random_source = dev:/dev/urandom
home_mailbox = Maildir/
mailbox_command =

virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable

mydestination = /etc/postfix/local-host-names


Thanks Falko,

Last edited by Mounir; 22nd July 2006 at 16:06.
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd July 2006, 22:42
Mounir Mounir is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Has somebody an idea??

Thanx
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd July 2006, 23:11
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,736 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mounir
3- MX Record

; <<>> DiG 9.2.4 <<>> mx domain.com
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 31484
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 3, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;domain.com. IN MX

;; ANSWER SECTION:
domain.com. 10899 IN MX 20 mx1.xxx.net.
domain.com. 10899 IN MX 30 mx2.xxxx.net.
domain.com. 10899 IN MX 10 mail.domain.com.
This doesn't help me at all. Can you post your three domains here (the real names)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 24th July 2006, 10:31
Mounir Mounir is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

my onley domain that works is the domain that i register. domain.com

The othet 2 domains i don't register jet. may be is that the probleme why they don't work???


mail:~# dig mx domain.com

; <<>> DiG 9.2.4 <<>> mx domain.com
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 43507
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 3, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;digitallou.com. IN MX

;; ANSWER SECTION:
domain.com. 14400 IN MX 20 mx1.cyso.net.
domain.com. 14400 IN MX 30 mx2.cyso.net.
domain.com. 14400 IN MX 10 mail.domain.com.

Last edited by Mounir; 24th July 2006 at 23:18.
Reply With Quote
  #7  
Old 24th July 2006, 11:11
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
Default

Is the glue record set correct for your MX Record, especially for
mail.digitallou.com (dig mail.digitallou.com)
Reply With Quote
  #8  
Old 24th July 2006, 11:54
Mounir Mounir is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i get this with dig mail.domain.com
===========================

mail:~# dig mail.domain.com

; <<>> DiG 9.2.4 <<>> mail.domain.com
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 39215
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;mail.digitallou.com. IN A

;; ANSWER SECTION:
mail.domain.com. 10001 IN A ip nr


================================================== ======
Do i have to register by an registeraar olso de virtual domain in orther to use the mail adres???

Thanx

Last edited by Mounir; 24th July 2006 at 23:20.
Reply With Quote
  #9  
Old 24th July 2006, 16:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,736 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mounir
Do i have to register by an registeraar olso de virtual domain in orther to use the mail adres???
Yes, you must register all your domains...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 24th July 2006, 23:16
Mounir Mounir is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Ok thanx,
now i guess it must be working. When i register the other doamins.

Great.

Thanx guys.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not receiving any incoming mail. Jcorrea920 General 11 3rd April 2010 13:08
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
Another Problem: Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP bluegrass Installation/Configuration 24 8th March 2006 01:41
Can't send or recieve mail either.. Geoinline Installation/Configuration 10 20th November 2005 18:40
postfix config jmroth Installation/Configuration 6 18th September 2005 15:58


All times are GMT +2. The time now is 09:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.