Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th March 2013, 11:25
gsmtek gsmtek is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Website move multiserver

I need to move some web sites to another server in multiserver mode. When I change the server under web domain nothing happened.

Please help... what do I wrong?

THX
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th March 2013, 09:30
almere almere is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Nov 2012
Location: Netherlands, Rotterdam
Posts: 231
Thanks: 20
Thanked 39 Times in 34 Posts
Send a message via Skype™ to almere
Default

hey.

It is not possible to move the site without files transfer. First you have to change the server of the site and than transfer all files with FTP or whatever ( and databases, i guess ). Is that, what you mean?
Reply With Quote
  #3  
Old 19th March 2013, 00:48
gsmtek gsmtek is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your respose, but I think it is possible, because of folder structure with a script. I change the server, and the Ispconfig create the domain's vhost, user, database on the other one, then move data, check it, then remove from the old server. The Ispconfig database store the domain datas like user, folder, database name and user, ftp user and of course the passwords. Everythig is a $variable...

Should be put this to the feature request...
Reply With Quote
  #4  
Old 19th March 2013, 01:12
ressel ressel is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Denmark
Posts: 128
Thanks: 18
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Vote for this request:
http://bugtracker.ispconfig.org/inde...s&task_id=2635
Reply With Quote
  #5  
Old 19th March 2013, 07:18
almere almere is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Nov 2012
Location: Netherlands, Rotterdam
Posts: 231
Thanks: 20
Thanked 39 Times in 34 Posts
Send a message via Skype™ to almere
Default

I said, that it is not possible in the current version. If you are talking about development, of course. Nothin is unpossible for Till
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to almere For This Useful Post:
gsmtek (21st March 2013)
  #6  
Old 21st March 2013, 18:24
SamTzu SamTzu is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Helsinki
Posts: 438
Thanks: 34
Thanked 56 Times in 39 Posts
Send a message via Skype™ to SamTzu
Default

This would be a killer script. Yea.
__________________

Sami Mattila
Internet-Content

Telephone:
00358942833310
Email: firstname.lastname@internet-content.org
Shop: http://shop.internet-content.net
Site: http://www.internet-content.net
Blog: http://www.internet-content.net/en/blog
FB: https://www.facebook.com/internetcontent

Reply With Quote
  #7  
Old 12th September 2014, 12:46
zbuzanic zbuzanic is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Zagreb
Posts: 79
Thanks: 43
Thanked 20 Times in 13 Posts
 
Default

One additional question about migration, I want to migrate only some sites to new server. Is it possible to retain their paths on new server?
- delete website site.com from server1
path was /var/www/clients/client1/web145/
- create site site.com on server2
path is now /var/www/clients/client1/web564/

So, is there a safe way to change web564 to web145?
__________________
ISPConfig -> the best open source control panel
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig multi-server: how to move a website? Rashef General 2 31st January 2013 03:04
move client or email or website to another server vwpete Installation/Configuration 3 13th May 2011 10:58
Two Servers, Move Website Capability Matthes Installation/Configuration 2 23rd July 2008 20:03
How to move website durjoy HOWTO-Related Questions 2 4th December 2007 23:00
URGENT: move website to other customer trueshanti Installation/Configuration 8 29th August 2006 14:58


All times are GMT +2. The time now is 06:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.