Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th July 2013, 16:03
Dewtain Dewtain is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Why can I connect to the server, to get my mail

I'm new to this VPS stuff. We had Debian 6 running with Postfix and Courier.

That worked well, until I had to reinstall the server. Now the mail applications can't connect to mail.domain.com. I have tried the old setup, and now followed the Debian 7 how to Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail (Debian Wheezy).

I just keep getting the message that the server can't be contacted. I haven't changed the DNS settings, when I ping mail.domain.com, it gets a response.

What am I doing wrong?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th July 2013, 23:22
conductive conductive is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 118
Thanks: 9
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

postfix or courier connection problem?
Clear text?
server1.example.com?

You will need more information and possibly a /etc back-up or?
can you telenet the port?
Reply With Quote
  #3  
Old 21st July 2013, 18:51
Dewtain Dewtain is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

It seems Postfix is the problem. I can telnet and and send, via port 25. When I go to a different computer or my iPhone, I can receive now (I got that part fixed) but not send.

I use Postfix, Courier (both with MySQL), SASL and TLS. I followed this tutorial, I did skip the Amvis, Spamassassin and ClamAV part. Instead of that I installed Dspam and ClamAV.
I disabled the dspam lines in the Postfix master.cf, no change.

I did use the FQD (not server1.example.com ), it has worked before the reinstall, I changed nothing when it comes to the DNS.

In case I need to share some config files, please do tell me which ones I need to share.
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd July 2013, 11:49
Dewtain Dewtain is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I got it working. I found an older backup I made of the master.cf file.

I have no idea why this one works, and they other one didn't, sadly.
Reply With Quote
  #5  
Old 25th July 2013, 02:24
eodsteven eodsteven is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default Hello

Silly question but have you forwarded all the applicable Ports? Sometimes we forget the easy stuff. I got 25, 110 and 143 all forwarded...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
courier, debian sqeeuze, debian wheezy, email, postfix

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MySQL Error Nolan Installation/Configuration 13 27th November 2014 06:04
help cant access anything locally or from ip jimmie Installation/Configuration 14 5th March 2013 08:58
Local mail server - final touch Alexhor Installation/Configuration 4 12th April 2012 23:33
mail recipient linux_red Installation/Configuration 6 9th March 2012 15:24
Postfix Problem (Possible Trojan/Spam) bluegrass Server Operation 10 4th August 2010 08:37


All times are GMT +2. The time now is 00:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.