Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th July 2013, 01:08
Toucan Toucan is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 478
Thanks: 78
Thanked 39 Times in 33 Posts
Default Disk too small - options

I recently made a new ispconfig installation running debian squeeze on a vm, inside virtualbox Ubuntu.

Foolishly, i made the hard disk way too small at only 10gb. I now have the dilemma whether to attempt to increase the size of the existing hard disk or simply attach a new disk, copy the contents of /var to it and then mount it over the old /var. Would this even work?

Any ideas,suggestions, tutorials appreciated..

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th July 2013, 11:11
Croydon Croydon is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Jul 2007
Location: Koblenz, Germany
Posts: 922
Thanks: 16
Thanked 259 Times in 206 Posts
Default

I don't think it should raise any problems if you attach a new disk and mount it as /var
Should not make any difference for the linux system whether the /var is on the root partition or on a separate one.
__________________
Marius Cramer

pixcept KG
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Croydon For This Useful Post:
bpatrickmittle222 (23rd July 2013)
  #3  
Old 17th July 2013, 14:31
Toucan Toucan is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 478
Thanks: 78
Thanked 39 Times in 33 Posts
Default

Yes, thank you. I did try attaching a new drive, copying the old var directory abs remounting it over the old. I rebooted and it didn't go as planned. Are the databases also kept in this location? Possibly just plastering a duplicate set of data over the active data wouldn't go so well?
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Toucan For This Useful Post:
bpatrickmittle222 (20th July 2013)
  #4  
Old 17th July 2013, 15:03
Croydon Croydon is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Jul 2007
Location: Koblenz, Germany
Posts: 922
Thanks: 16
Thanked 259 Times in 206 Posts
 
Default

The databases are kept in /var/lib/mysql.
And you had the correct entries in the fstab on reboot?
__________________
Marius Cramer

pixcept KG
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error 403 abintipl Installation/Configuration 7 31st October 2011 14:02
My Ispconfig UI is not totally loading when i log in wachira General 23 2nd February 2011 20:11
500 Internal Server Error BoloMarkIII Installation/Configuration 4 21st October 2010 16:56
Adding non-RAID backup disk to system with RAID 1... BorderAmigos Installation/Configuration 1 20th February 2010 20:50
add web site serr57 Installation/Configuration 18 13th April 2008 11:40


All times are GMT +2. The time now is 13:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.