Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > ISPConfig 3 Priority Support

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 9th July 2013, 10:16
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,748
Thanks: 821
Thanked 5,328 Times in 4,181 Posts
Default

Quote:
do you specify the servername as part of the url? not seeing where it would be indicated
No.

Quote:
it does use the ISPCONFIG3 database right?
The login is done by imap and not by connecting to the ispconfig database.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #32  
Old 9th July 2013, 13:55
craig baker craig baker is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default roundcube not listening?

nothing seems to be listening on 8081 where is that specified?
Reply With Quote
  #33  
Old 9th July 2013, 14:11
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,748
Thanks: 821
Thanked 5,328 Times in 4,181 Posts
Default

Thats a separate vhost, on debian and ubuntu the file is: /etc/apache2/sites-enabled/000-apps.vhost
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #34  
Old 9th July 2013, 15:58
craig baker craig baker is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default apps.vhost

ok - found the file apps.vhost --
but there is nothing in the document root.
should it not be /var/www/apps/roundcube?
or should something not be in the /var/www/apps directory?
(I see its listed below as /var/www**//**apps - anything missing?)

--snip--
################################################## ####
# This virtual host contains the configuration
# for the ISPConfig apps vhost
################################################## ####

Listen 8081
# NameVirtualHost *:8081

<VirtualHost _default_:8081>
ServerAdmin webmaster@localhost


<IfModule mod_fcgid.c>
DocumentRoot /var/www//apps
SuexecUserGroup ispapps ispapps
<Directory /var/www//apps>
Options Indexes FollowSymLinks MultiViews +ExecCGI
AllowOverride AuthConfig Indexes Limit Options FileInfo
AddHandler fcgid-script .php
FCGIWrapper /var/www//php-fcgi-scripts/apps/.php-fcgi-starter .php
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
</IfModule>

<IfModule mod_php5.c>
DocumentRoot /var/www//apps
AddType application/x-httpd-php .php
<Directory /var/www//apps>
Options FollowSymLinks
AllowOverride None
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
</IfModule>

ServerSignature Off

</VirtualHost>

--snip--
Reply With Quote
  #35  
Old 9th July 2013, 16:11
craig baker craig baker is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default ISPCONFIG3 and more fun :)

still playing around with ISPCONFIG 3 and yes I've read the manual. but a question - I'm running centos 6.4 on a poweredge 2970 server that has the Dell Perc 6 raid controller installed. anyway to get ISPCONFIG 3 to report on this hardware raid status? currently it only will report on software RAID from what I can tell so the status is not listed. it would be wonderful if I could see how the hardware controller is doing from within ISPCONFIG
Reply With Quote
  #36  
Old 9th July 2013, 16:31
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,748
Thanks: 821
Thanked 5,328 Times in 4,181 Posts
Default

Quote:
should it not be /var/www/apps/roundcube?
Yes, it should be in this directory when you installed it with thw ispconfig extension installer. Is this a multiserver setup?

Quote:
still playing around with ISPCONFIG 3 and yes I've read the manual. but a question - I'm running centos 6.4 on a poweredge 2970 server that has the Dell Perc 6 raid controller installed. anyway to get ISPCONFIG 3 to report on this hardware raid status? currently it only will report on software RAID from what I can tell so the status is not listed. it would be wonderful if I could see how the hardware controller is doing from within ISPCONFIG
ISPConfig supports various hardware aid controllers, if you dont see the raid status then your controller is not supported yet. Do you know the Linux commands to query the status of this raid controller.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #37  
Old 9th July 2013, 20:17
craig baker craig baker is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default roundcube and raid

I'll get the info on the perc 6.

still no joy on roundcube. when I access it via xxx.com/webmail I see the following pop up in the error log at /var/www/apps/roundcube/logs
But the roundcube webmail login screen has only fields for username and password. no pulldown for server no place to put server.
and any entry gives 'invalid server name'.

and accessing any www address with :8081 gives the generic apache2 'your website is here' page. nothing to do with roundcube...
digging through more logs...


roundcube error log:
--snip--
[09-Jul-2013 14:09:44] PHP Warning: date_default_timezone_get(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'America/New_York' for 'EDT/-4.0/DST' instead in /var/www/apps/roundcube/program/include/rcube_config.php on line 408
[09-Jul-2013 14:09:44] PHP Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'America/New_York' for 'EDT/-4.0/DST' instead in /var/www/apps/roundcube/program/include/rcube_session.php on line 135
[09-Jul-2013 14:09:44] PHP Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'America/New_York' for 'EDT/-4.0/DST' instead in /var/www/apps/roundcube/program/include/rcube_mdb2.php on line 606
--snip--
Reply With Quote
  #38  
Old 9th July 2013, 20:23
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,748
Thanks: 821
Thanked 5,328 Times in 4,181 Posts
Default

roundcube access the imap server on localhost by default. If you need another server, then you can configure that in the roundcube config files.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #39  
Old 9th July 2013, 23:37
craig baker craig baker is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default roundcube problems

no other server and as far as I know its set to use localhost (the server field is blank).
when I correct the conf files and restart httpd and try to access the port 8081 all I see is 'no permission to access /index.php' messages...
Reply With Quote
  #40  
Old 10th July 2013, 00:02
craig baker craig baker is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
 
Default roundcube vhost?

I notice in the installed packages the user it lists is ispapp1 but the vhost has
SuexecUserGroup ispapps ispapps

in the mod_fcgid.c block but not in the mod_php5 block.
I added it there as well surely.
both the document roots and the directories were originally
/var/www//apps
in the vhost I changed that to /var/www/apps/roundcube
but thats not likely to be correct is it? surely we want to come in to a different root than the /webmail aliased in roundcube.c.

what should the vhost files have as DocumentRoot?


oh -- I corrected the problem in accessing webmail properly...
I changed $rcmail_config['default_host']='' to ='localhost';

now logging to:
www.mydomain.com/webmail

and now logging with the full email address (including the domain)
eg cdb@mydomain.com
pw xxxx
brings up roundmail properly!

maybe I dont need the vhost anymore!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Centos 6.4: Fresh Install Shows Apaches Test Site Alisnasyon Installation/Configuration 8 13th May 2013 16:52
Regarding ISPConfig 3.0.5.1 / CentOS 6.4 Tutorial midcarolina Installation/Configuration 3 2nd April 2013 17:40
CentOS 6.4 x86_64 - ISPConfig 3.0.5.1 - RKHunter Errors Hairy Installation/Configuration 0 22nd March 2013 19:35
CentOS 6.4 x86_64 - ISPConfig 3.0.5.1 - Amavis Errors Hairy Installation/Configuration 0 22nd March 2013 17:16
All files gone after changing quota to 0 spynode General 17 19th January 2012 14:41


All times are GMT +2. The time now is 11:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.