Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th May 2013, 20:04
aljachimiak aljachimiak is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default [SOLVED] Cannot Access ISPConfig3 Login Page

I've had a server with ISPConfig3 running on it for about a year.

I just went to go login and I cannot access the login page.

Firefox says
Code:
The connection was reset
Chrome says
Code:
The connection was reset.
Error code: ERR_CONNECTION_RESET
I am trying to access
Code:
https://<ip_address_here>:8080
Other info:
All of my other hosted sites are available (on port 80).

Several of the sites are wordpress, so I know that php is functioning.

Also, one of the sites has url rewrites working, so nginx and php seem to be getting along well together.

Any help?

Last edited by aljachimiak; 31st May 2013 at 14:04. Reason: solved!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th May 2013, 22:18
monkfish monkfish is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 106
Thanks: 9
Thanked 15 Times in 14 Posts
Default

Hello,

You've probably tried the usual empty firefox cache etc.

Have a look on your server, use iptraf to monitor incoming connections, or "tcpdump -n port 8080" and see if any request from your client actually hits the server.

If not, then something in between is rejecting the connection. Your router? Upstream router? I have seen a few service providers start blocking port 8080 as its (incorrectly) associated with proxy servers.

Maybe a "netstat -nlp" to double-check your http is definitely listening on port 8080 as well as websites which you have checked are available.

I have got it into my head that somebody else asked this today, cannot remember where I read it though.
Reply With Quote
  #3  
Old 31st May 2013, 14:03
aljachimiak aljachimiak is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Thanks!

Thanks for the quick reply (and cleaning up the spam...)

It seems that my iptables rule for port 443 was gone.

Here is how I solved my problem:

(1) Open the port manually with iptables:
I ssh'd into the server and typed this:
Code:
sudo iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
(2) Tested for functionality:
Opened up my browser to https://<ipaddress>:8080 and saw the ispconfig3 login page.



(3) Make the rule permenent:
The easiest way I found to do this was to add it to the rc.local script. This script runs at the end of every boot process as root, so commands entered into this script will be executed every time the server boots.

I navigated to /etc
Code:
cd /etc
Then opened rc.local with nano
Code:
sudo nano rc.local
It was empty at the time, so I included the iptables rule just before exit on the script
Code:
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
note: sudo is not necessary here because the script is executed as root.

Then I rebooted the server to test that it worked.

Success!

I'm sure there are several other ways to accomplish this. But it did restore the functionality that I needed.

If there is a better way to open that port, I'm open to suggestion.

Thanks!

Last edited by aljachimiak; 31st May 2013 at 14:05.
Reply With Quote
  #4  
Old 31st May 2013, 14:20
monkfish monkfish is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 106
Thanks: 9
Thanked 15 Times in 14 Posts
Default

Hello,

Is is possible you may be mistaken as to the cause and your actions to resolve...

Quote:
I am trying to access https://<ip_address_here>:8080
Quote:
It seems that my iptables rule for port 443 was gone.
If your ispconfig is running on port 8080, and you're connecting to https://youripordomain:8080 then its not going anywhere near 443.

So opening 443 for that ip address will allow traffic on that port but won't do anything for 8080...

If it wasnt working yesterday and its working now I'd suspect something in between your client and the sever.

Unless of course you do mean 8080 all the way along in your notes and firewall ruleset?

You might want to check out something like firewall builder www.fwbuilder.org to build and deploy a comprehensive firewall for your needs - you can set it on boot and your ruleset will therefore be permanent.
Reply With Quote
  #5  
Old 31st May 2013, 17:47
aljachimiak aljachimiak is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I see - I was assuming port 443 as a possible issue because of the HTTPS.

I'm at work now and cannot access the login page again.

My fix occured at home.

This may be an issue of my workplace blocking port :8080 access. I'll try removing the rule from iptables when I'm home and report back.
Reply With Quote
  #6  
Old 31st May 2013, 18:05
monkfish monkfish is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 106
Thanks: 9
Thanked 15 Times in 14 Posts
 
Default

Thanks for the update.

Were you able to previously access it from your workplace on port 8080? Then a few days ago couldn't? Possibly works network/security team recently implemented some blocks?

If you do need access from your workplace you could try one of:-

- if you had a spare ip address you could run ispconfig on port 443 instead of port 80. Highly likely it will simply "mix in" with other SSL traffic on 443 and not be affected by any workplace blocks.

- if your workplace allows outgoing VPN use openvpn or similar to create a tunnel to your server itself or to a machine that CAN access your server on port 8080.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
login through "multi ISPconfig3 interfaces" LooOOooM Installation/Configuration 1 20th March 2011 23:47
F11 courier-imap fails. Nachogrande General 6 1st November 2010 17:55
ISPconfig3 login not presented after Perfect Server tutorial CentOS 5.5 sdoradus HOWTO-Related Questions 2 20th June 2010 04:58
Unable to Access ISPConfig login page ericsante Installation/Configuration 2 20th July 2006 14:01
Total Frustration-HELP palkat Installation/Configuration 17 3rd September 2005 17:28


All times are GMT +2. The time now is 16:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.