Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 24th May 2013, 17:31
yucktoufoo yucktoufoo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 36
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default OpenVZ container not created, symlink exists, no errros from server.sh

As per title really.

Running on OpenVZ kernel
Code:
Linux example.com 2.6.32-5-openvz-amd64 #1 SMP Fri May 10 09:43:55 UTC 2013 x86_64 GNU/Linux
The symlink is in place...

Code:
 ls -al|grep vz
lrwxrwxrwx   1 root root    37 May 24 16:09 initrd.img -> boot/initrd.img-2.6.32-5-openvz-amd64
lrwxrwxrwx   1 root root    34 May 24 16:09 vmlinuz -> boot/vmlinuz-2.6.32-5-openvz-amd64
lrwxrwxrwx   1 root root    11 May 24 16:10 vz -> /var/lib/vz
The template I created in the ISPConfig interface exists on the server...

Code:
sh-4.1# ls -al /vz/template/cache/
total 153576
drwxr-xr-x 2 root root      4096 May 24 16:12 .
drwxr-xr-x 3 root root      4096 May 24 16:09 ..
-rw-r--r-- 1 root root 157249640 May 22 12:11 debian-6.0-x86_64.tar.gz

Debug shows the new record and looks to have processed it fine, the job is removed from the jobqueue...
Code:
 /usr/local/ispconfig/server/server.sh
24.05.2013-17:12 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig                                                                                                                                                                                               _lock
24.05.2013-17:12 - DEBUG - Found 1 changes, starting update process.
24.05.2013-17:12 - DEBUG - Processed datalog_id 19
24.05.2013-17:12 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispcon                                                                                                                                                                                               fig_lock
finished.
But there is no container created...

Code:
sh-4.1# vzlist
Container(s) not found
However, I can....
Code:
sh-4.1# vzctl create 199
Creating container private area (debian-6.0-x86_64)
Performing postcreate actions
Container private area was created
What could be causing this issue?

Debian 6.0
ISPConfig 3.0.5.2
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th May 2013, 20:34
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,444
Thanks: 813
Thanked 5,209 Times in 4,085 Posts
Default

Seems as if the openvz server module or the plugin is not active as the debug output is too short. Please check that the openvz module and the plugin have a symlink in the mods-enabled and plugins-enabled directories pointing to the files in the *-evailable directories in /usr/local/ispconfig/server/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
yucktoufoo (25th May 2013)
  #3  
Old 25th May 2013, 00:42
yucktoufoo yucktoufoo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 36
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Seems as if the openvz server module or the plugin is not active as the debug output is too short. Please check that the openvz module and the plugin have a symlink in the mods-enabled and plugins-enabled directories pointing to the files in the *-evailable directories in /usr/local/ispconfig/server/
Hi till,

The module was linked, the plugin wasn't. I've linked it now and everything is working but any idea why the link wasn't created by default?
Reply With Quote
  #4  
Old 27th May 2013, 14:46
yucktoufoo yucktoufoo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 36
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

I see why it wasn't linked by default, the kernel was switched to openVZ but the box wasn't bounced before ispconfig was installed, makes sense now.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
self created problem with OpenVZ control voidzero Installation/Configuration 5 16th July 2012 10:48
OpenVZ issues with ISPConfig 3 scottrill2 HOWTO-Related Questions 22 9th June 2012 13:17
OpenVZ container config for ISP3 theWeird Installation/Configuration 1 22nd February 2011 10:21
CPU load locks up box. Apache or MYSQL related. crypted General 61 29th October 2010 22:16
How to convert a KVM image in to an openvz container in Proxmox? kumarullal HOWTO-Related Questions 2 26th June 2009 14:17


All times are GMT +2. The time now is 16:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.