Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd May 2013, 12:01
cmsits cmsits is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 26
Thanks: 17
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default contact us (not working)

probably something simple, but simple being my middle name I need help

I've created a contact us email form

name:
email:
phone:
comments:

but its not working from my webpage created in ispconfig 3
web directorie?

am i missing something simple?

i tested the form on a free web hosting site and it worked fine?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd May 2013, 12:20
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: LŁneburg, Germany
Posts: 35,768
Thanks: 821
Thanked 5,331 Times in 4,183 Posts
Default

Which method / command do you use to send the email? Which error do you get in the mail.log when you submit the contact form?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd May 2013, 12:21
monkfish monkfish is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 106
Thanks: 9
Thanked 15 Times in 14 Posts
 
Default

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=58408

May I respectfully suggest you've put far too little information in your post for anybody to even consider where your problem may lie.

However, thoughts are:-

- from your limited description sounds like form-to-email type page.

- Is it done in PHP? Do you have all required libraries installed? Does the site in question have permissions to run the script? Is suExec getting in the way?

- are you getting an error message when you access the page? Perhaps 500 internal server error? Have you tried turning php errors on to see if you get anything spat back at your browser?

- whats going on on your error logs - something like "tail -f /var/www/<domain>/log/error.log" and see if anything is logged when you access the page.

- same for suexec if you suspect issues - "tail -f /var/log/httpd/suexec.log" if you think thats causing the problems.

- if none of that shows anything, pay attention to your mail logs, eg. "tail -f /var/log/maillog" and watch what is happening there. Is the mail being generated but rejected by your mailer? Is it destined for local mailbox or an outside address? Can you otherwise send emails using that same box, eg roundcube logged into a local mailbox?

More generally, perhaps think about a "development" machine, eg vmware or similar where you have all the php debugging and error notices turned on and can monitor logs accordingly. Once script working on there would be easy to deploy it to real-world site.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
please help me urgently, Iím trying to configure my own web server, I want to have t mahmodsob Server Operation 6 20th September 2012 12:04
Website Contact form not working after "Hardening Postfix" Tutorial Barryvdw Installation/Configuration 3 10th July 2012 15:27
my site not working busykid Installation/Configuration 1 27th September 2011 10:55
my site not working busykid Installation/Configuration 1 26th September 2011 20:39
Qemu-kVM setup vm using 2 NIC's are not working muzi Technical 1 14th February 2011 22:27


All times are GMT +2. The time now is 11:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.