Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > ISPConfig 3 Priority Support

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd May 2013, 14:28
bonus999 bonus999 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2013
Location: East Sussex, UK
Posts: 13
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Internal Server Error - ISPconfig unavailable

hello,

Another problem to add to my list!

Everything was OK apart from FTP access - see seperate thread!

I thought I would add another client and website to the server which went OK and then the ISPconfig stopped working and when I https to the server I get this:

***********************
Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

**********************

I rebooted the server and no luck, also have waited some time and still the same.

Any help gratefully appreciated

thanks

Bruce
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd May 2013, 15:13
bonus999 bonus999 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2013
Location: East Sussex, UK
Posts: 13
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Just to add

I followed this in the manual:

4) If this still doesn't help, then go to the command line of the server on which the error happens (on multiserver
systems, it is often the slave and not the master) and run (as root):
crontab -e
Comment out the server.sh cron job:
#* * * * * /usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log
Then run the command:
/usr/local/ispconfig/server/server.sh

Nothing logs on the command line.

thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd May 2013, 15:33
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Are there any errors in the web site's error log (it's in the /var/www/example.com/log/ directory)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 2nd May 2013, 16:06
bonus999 bonus999 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2013
Location: East Sussex, UK
Posts: 13
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi Falko

Thanks for your reply, I checked those files and no issues.

I could not find anything using the search above but google managed to find a few threads on this site and I am looking at this one at the moment:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=55165

It started happening as soon as I added another site, so I am guessing that there is a issue around finding the file?
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd May 2013, 17:08
bonus999 bonus999 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2013
Location: East Sussex, UK
Posts: 13
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I have now been through that file and nothing helped as far as I could work out.

I also followed the instructions in the manual for SuEXec, hower, I had no line starting with <IfModule mod_php5.c>

I would appreciate any help available - thanks

Bruce
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd May 2013, 19:04
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

When you get a 500 error in the browser, then the error mus be logged in the error.log file of the website or the global apache error.log.

Please check the file /var/log/apache2/error.log
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 3rd May 2013, 12:20
bonus999 bonus999 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2013
Location: East Sussex, UK
Posts: 13
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hello Till,

I checked the error log as you suggested and found this:

suexec policy violation: see suexec log for more details
[Fri May 03 11:04:40 2013] [warn] [client 88.215.36.5] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: error reading data from FastCGI server
[Fri May 03 11:04:40 2013] [error] [client 88.215.36.5] Premature end of script headers: index.php
suexec policy violation: see suexec log for more details
[Fri May 03 11:07:10 2013] [warn] [client 88.215.36.5] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: error reading data from FastCGI server
[Fri May 03 11:07:10 2013] [error] [client 88.215.36.5] Premature end of script headers: index.php
suexec policy violation: see suexec log for more details
[Fri May 03 11:07:20 2013] [warn] [client 88.215.36.5] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: error reading data from FastCGI server
[Fri May 03 11:07:20 2013] [error] [client 88.215.36.5] Premature end of script headers: index.php
suexec policy violation: see suexec log for more details
[Fri May 03 11:08:06 2013] [warn] [client 88.215.36.5] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: error reading data from FastCGI server
[Fri May 03 11:08:06 2013] [error] [client 88.215.36.5] Premature end of script headers: index.php


I then checked the suexec log and found this:

[2013-05-03 11:04:40]: uid: (5003/ispconfig) gid: (5004/ispconfig) cmd: .php-fcgi-starter
[2013-05-03 11:04:40]: target uid/gid (5003/5004) mismatch with directory (33/33) or program (33/33)
[2013-05-03 11:07:10]: uid: (5003/ispconfig) gid: (5004/ispconfig) cmd: .php-fcgi-starter
[2013-05-03 11:07:10]: target uid/gid (5003/5004) mismatch with directory (33/33) or program (33/33)
[2013-05-03 11:07:20]: uid: (5003/ispconfig) gid: (5004/ispconfig) cmd: .php-fcgi-starter
[2013-05-03 11:07:20]: target uid/gid (5003/5004) mismatch with directory (33/33) or program (33/33)
[2013-05-03 11:08:06]: uid: (5003/ispconfig) gid: (5004/ispconfig) cmd: .php-fcgi-starter
[2013-05-03 11:08:06]: target uid/gid (5003/5004) mismatch with directory (33/33) or program (33/33)

Your help is greatly appreciated - thanks
Reply With Quote
  #8  
Old 3rd May 2013, 16:48
bonus999 bonus999 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2013
Location: East Sussex, UK
Posts: 13
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default I gave up!

As this was a new server, I figured I probably mashed up the install somewhere along the line and had the snapshot installed from just before I started step 12 on the "perfect server" guide.

With a bit more experience 2nd time around it seems OK

The FTP worked straight away and I suspect everything else will.

Thank you for the help!
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bonus999 For This Useful Post:
falko (3rd May 2013)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sending email issue lezelf Installation/Configuration 15 9th August 2011 11:20
Can't Ping over VPN RoMiONeT Server Operation 2 4th July 2010 00:19
amavis & ispconfig 3 yalex2000 Installation/Configuration 20 18th February 2010 17:02
What can be wrong martin_rudowicz Installation/Configuration 9 11th May 2008 19:42
The Perfect Setup - Debian Etch (Debian 4.0) some trouble daniel80 HOWTO-Related Questions 26 1st February 2008 16:30


All times are GMT +2. The time now is 11:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.