Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Tips/Tricks/Mods

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #51  
Old 20th March 2013, 16:48
lucaspr lucaspr is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 11
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Code:
Proxy Error

The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request GET /SOGo.

Reason: Error reading from remote server

The database does contain data.

I updated the test server as the packages were rather old. After a reboot I get this.. Which is a step further.

I'll give your script a run, it seems a lot better then mine !
Reply With Quote
Sponsored Links
  #52  
Old 20th March 2013, 17:27
lucaspr lucaspr is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 11
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Probably the database had to be filled. I edited all domains and it starts working.

But now I get a 404 error, I guess that's the IMAP failure bug.

Would it be hard to edit the script to add support for courier IMAP and Dovecot?

In the original script the lines which have to be edited are given. But I'm not nearly as good in scripting as you are, but I do want to help!
Reply With Quote
  #53  
Old 20th March 2013, 17:47
lucaspr lucaspr is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 11
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lucaspr View Post
Probably the database had to be filled. I edited all domains and it starts working.

But now I get a 404 error, I guess that's the IMAP failure bug.

Would it be hard to edit the script to add support for courier IMAP and Dovecot?

In the original script the lines which have to be edited are given. But I'm not nearly as good in scripting as you are, but I do want to help!
I definitly got to learn to read...

My DNS isn't configured for the testserver (yet) and so webserver02.hma.local doesn't work..

Created a DNS record for the testserver and changed the IMAP settings and thing work!

psykosen you are a hero (for the day )

Sogo is so much richer and nicer as Squirrelmail for webmail! When it is more mature and more finished (as in things working (eg. openchange) I will definitly install it on our production server!
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to lucaspr For This Useful Post:
psykosen (20th March 2013)
  #54  
Old 20th March 2013, 18:59
psykosen psykosen is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Denmark
Posts: 26
Thanks: 5
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

I'm happy you got it working, also thanks for giving it go CentOS, i see what i can do to get it all in one script, but don't expect to much apparently i have to help around the house
Reply With Quote
  #55  
Old 20th March 2013, 20:28
lucaspr lucaspr is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 11
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I was at work today. But that's easy compared tp what you did .

But when I get some more testing time I'll see if I can help some more!

I do like SOGo a lot as an addon for ISPConfig!
Reply With Quote
  #56  
Old 12th April 2013, 20:40
sabedi sabedi is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello, sorry but i'm not english.

the website http://cmjscripter.net is broken ?

I found the script ISPC-SOGO-debian-u4.sh in google cache but isn't apply.

When I execute, the databa are creat, but none table, and i can't identify to SOGO.
None error message, can you help me ?

ISPConfig 3.0.5.2, debian squeeze.

Tanks
Reply With Quote
  #57  
Old 12th April 2013, 20:46
psykosen psykosen is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Denmark
Posts: 26
Thanks: 5
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sabedi View Post
the website http://cmjscripter.net is broken ?
Not broken just home hosted an have bean turn off for maintains and is running again.!
Quote:
I found the script ISPC-SOGO-debian-u4.sh in google cache but isn't apply.

When I execute, the databa are creat, but none table, and i can't identify to SOGO.
None error message, can you help me ?

ISPConfig 3.0.5.2, debian squeeze.

Tanks
if you have the plugin in the plugins-enabled folder.! and sogo installed and working
you properly need to add a dummy mail domain from the control panel and then delete it afterwords, wait for the ISPConfig server cronjob to run and you should be able to use SOGo
Reply With Quote
  #58  
Old 12th April 2013, 22:44
sabedi sabedi is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for your respond,
I have a plug in in
/usr/local/ispconfig/server/plugins-available/sogo_config_plugin.php

but I don't see SOGO in web interface of ISPConfig ? It's normaly ?


I create a domain test.com, add a email, but i don't connect to sogo (bad user or pass)

I have remove sogo, and reinstall with
http://cmjscripter.net/files/scripts/ispc/ISPC-SOGO.sh
no error, but the mysql base sogodb is empty, no table.

Tank's for your help

Edouard
Reply With Quote
  #59  
Old 12th April 2013, 23:06
psykosen psykosen is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Denmark
Posts: 26
Thanks: 5
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default okay lets take it from the top :)

you have run the script.
you have sogo plugin in /usr/local/ispconfig/server/plugins-available/sogo_config_plugin.php with a symlink to /usr/local/ispconfig/server/plugins-enabled/sogo_config_plugin.inc.php.
the database settings in the plugin works !you can connect to the database with them.!
binary's and other path's in the plugin (at the top starting with var $...) are correct.!

then and fist then you should add a dummy mail domain, wait a minute for the cronjob to run. (check: Monitor->Show Jobqueue is empty)

then u should see the database is populated with tables.!
if not check the configuration file is created.! in ${SOGOHOMEDIR}/GNUstep/Defaults/.GNUstepDefaults
and that the log file for ispconfig cron don't have any errors /var/log/ispconfig/cron.log
and no errors in Monitor->Show System-Log

if no errors and no tables in db something id wrong with the GNUStep config file
Reply With Quote
  #60  
Old 12th April 2013, 23:23
sabedi sabedi is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

very tanks !!

i've run
php /usr/local/ispconfig/server/plugins-enabled/sogo_config_plugin.inc.php
and the table are create, i have add a domaine test, mail, and it's ok

very very tanks, very good !!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig3 + SOGo kmh General 1 5th November 2010 15:46
Problems with installing SSL-certifates on ISPConfig3 slaveservers Hans General 4 5th October 2010 13:22
amavis rejects all inbound emails aclhkaclhk Installation/Configuration 5 28th February 2010 05:24
ISPConfig3 FTP problem karazy-k Server Operation 6 3rd September 2009 17:03
Questions about ISPConfig3 vs. ISPConfig2 atjensen11 General 1 15th March 2009 00:59


All times are GMT +2. The time now is 22:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.