Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd December 2010, 13:24
4700 4700 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default imapd-ssl: couriertls: /etc/ssl/certs/edc85c27.0: No such file or directory

Hi there

I've tried twice now to follow this guide: http://www.howtoforge.com/virtual-us...l-debian-lenny

Firstly, thanks to the author Falko for his efforts.

Thinking I had made a mistake the first time, I blew everything away and followed the guide a second time. Both times however when attempting to use IMAP with SSL, it fails to authenticate and the only error in the log is:

imapd-ssl: couriertls: /etc/ssl/certs/edc85c27.0: No such file or directory

Of course edc85c27.0 doesn't exist in /etc/ssl/certs. Can anyone shed some light on how to fix such an error?

Cheers!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th December 2010, 12:29
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

Is that file mentioned somewhere in your Courier configuration? I googled this error, but there was just one result, and it was a link to this thread...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 24th December 2010, 18:05
4700 4700 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No. I searched the entire server and the only reference to that filename is in the error log. I also created an empty file, gave it the exact same name displayed in the error log and saved it in /etc/ssl/certs to see if it would then generate a different error. The same error occurred, except this time the filename of the missing file changed in the error log.

I'm currently using IMAP without SSL fine. Sending and receiving is perfect. I would however like to figure out what is causing this problem, and preventing me from using IMAP with SSL.

My imapd-ssl config file is the default file installed during setup.
Reply With Quote
  #4  
Old 28th March 2013, 16:33
danut.sun danut.sun is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucharest,Romania
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello,

Do anyone know how to solve this problem? I follow this how to http://www.howtoforge.com/virtual-us...l-ubuntu-12.10 and the IMAP SSL authentication do not work. I telnet from locahost on 993 port
HTML Code:
danut@danut-htpc:~$ telnet localhost 993
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.
Escape character is '^]'.
Connection closed by foreign host.
and on syslog I get this error:

HTML Code:
Mar 28 16:26:14 danut-htpc imapd-ssl: couriertls: /etc/ssl/certs/395e6625.0: No such file or directory
The similar error I receive when I telnet on 995 port for POP3.
Reply With Quote
  #5  
Old 28th March 2013, 17:10
danut.sun danut.sun is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucharest,Romania
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I'm adding some new information:

HTML Code:
danut@danut-htpc:/var/log$ openssl s_client -connect localhost:993
CONNECTED(00000003)
write:errno=104
---
no peer certificate available
---
No client certificate CA names sent
---
SSL handshake has read 0 bytes and written 226 bytes
---
New, (NONE), Cipher is (NONE)
Secure Renegotiation IS NOT supported
Compression: NONE
Expansion: NONE
---
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
squirrelmail and postfix witoszek General 12 1st December 2009 19:07
Mail not working epicuniversal General 5 13th June 2009 09:24
can't help ispconfig to install please help steve51184 Installation/Configuration 17 20th February 2009 11:37
directories in /home/admispconfig/ispconfig renamed? Spudchat General 10 12th April 2007 20:37
Chroot SSH + ISPConfig Norman Installation/Configuration 27 26th March 2007 04:40


All times are GMT +2. The time now is 03:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.