Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd March 2013, 00:31
KoS KoS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 55
Thanks: 4
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default ISPconfig 3.0.5.1 - MySQL Remote IP / Any

hi

since 3.0.5.1 it seems no more possible to activate the "Remote Access" for a database and allow "any" IP to connect to it. if i leave the "Remote Access IPs (separate by , and leave blank for any)" field blank and save the settings and then go back, the default IP address is entered, instead of having a blank field and the desired "any" access. can somebody confirm this bug?

UPDATE: if i add the IP address manually, the "default IP" is always added to that list. so that explains why an empty field doesn't result in "any" :-(

greets
KoS

Last edited by KoS; 22nd March 2013 at 00:42.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd March 2013, 00:46
KoS KoS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 55
Thanks: 4
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

even setting the IP addresses manually doesn't work. the password somehow doesn't get written right. if i change the password of the user manually via phpmyadmin, it works. definitely a bug :-(
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd March 2013, 13:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Is this for a local MySQL database, or for a remote one (on an ISPConfig slave)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd March 2013, 15:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

It's working for me...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd March 2013, 18:28
KoS KoS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 55
Thanks: 4
Thanked 3 Times in 3 Posts
 
Default

further comments are on the bugtracker @ http://bugtracker.ispconfig.org/inde...s&task_id=2823
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mysql using a bit too much ressources Ovidiu Server Operation 6 12th September 2010 04:01
ISPconfig 3: can't send or receive messages zogthegreat Installation/Configuration 6 22nd May 2010 15:45
ISPconfig after installation cannot reach www.xyz.de:81 Figth4Linux Installation/Configuration 23 6th March 2008 23:38
Management/system config/settings & /server/settings not working!! dactor Installation/Configuration 9 6th February 2008 10:11


All times are GMT +2. The time now is 19:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.