Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st March 2013, 04:58
danhansen@denmark danhansen@denmark is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 176
Thanks: 36
Thanked 3 Times in 3 Posts
Post Server Config site and Default Gateway - is 0.0.0.0

Hi,

I have an Ubuntu Server 10.04 with ISPConfig 3 installed

Regarding Server Config site and Default Gateway - is 0.0.0.0 a default config in ISPConfig 3? Because during the installation I entered the default gateway, in my case 192.168.1.1 . And what about the nameservers.?

Please take a look at this:
IP Address: 192.168.1.200 (the server ip)
Netmask: 255.255.255.0
Gateway: 0.0.0.0 (This is what I am talking about)
Hostname: webserver1.mydomain.tld
Nameservers: 8.8.8.8,8.8.4.4
Firewall .....
Loglevel ......
Backup directory ......
Backup mode .....

Looking forward to any kind of repply

Kind Regards,
DanHansen@Denmark
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st March 2013, 08:13
almere almere is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Nov 2012
Location: Netherlands, Rotterdam
Posts: 231
Thanks: 20
Thanked 37 Times in 32 Posts
Send a message via Skype™ to almere
 
Default

Quote:
Originally Posted by danhansen@denmark View Post
Hi,

I have an Ubuntu Server 10.04 with ISPConfig 3 installed

Regarding Server Config site and Default Gateway - is 0.0.0.0 a default config in ISPConfig 3? Because during the installation I entered the default gateway, in my case 192.168.1.1 . And what about the nameservers.?

Please take a look at this:
IP Address: 192.168.1.200 (the server ip)
Netmask: 255.255.255.0
Gateway: 0.0.0.0 (This is what I am talking about)
Hostname: webserver1.mydomain.tld
Nameservers: 8.8.8.8,8.8.4.4
Firewall .....
Loglevel ......
Backup directory ......
Backup mode .....

Looking forward to any kind of repply

Kind Regards,
DanHansen@Denmark
0.0.0.0 - is the default configuration, yes. You would like to try "Network Configuration". IPSConfig will automatically generate the new network configuration.

All configuration, that you gave is OK.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Centos5.4/ISPConfig 3--Virtual site not working MichaelCaditz Installation/Configuration 25 25th March 2011 11:37
SSL don't work please help me walner8080 Installation/Configuration 8 26th September 2010 12:07
Can't Ping over VPN RoMiONeT Server Operation 2 4th July 2010 00:19
ERROR: Connection dropped by IMAP server. [Centos 5.4, courier imap,squirrel, etc] darevil HOWTO-Related Questions 7 9th June 2010 14:49
Spamsnake - Problem with spamassassin, FuzzyOcr and MySQL debuguser HOWTO-Related Questions 6 16th September 2008 18:37


All times are GMT +2. The time now is 21:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.