Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th March 2013, 16:41
andypl andypl is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Radom, Poland
Posts: 93
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default [ISPConfig 3.0.5.1] APS Installer bug

Test setup ISPConfig:
- Server A panel ISPConfig (nginx v1.2.7 + php5-fpm v5.3.22) connected to a remote MySQL database on another server
- Server B nginx v1.2.7 + php5-fpm v5.3.22
Web hosting client creates a panel and then install from the APS Installer eg Wordpress.
Server B creates a website and creates a database user eg aps1, then the server unpacked Wordpress. The panel we get the message "Installation_error"
Debug is enabled on a server A and B, but there are no errors.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th March 2013, 15:58
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,768
Thanks: 821
Thanked 5,331 Times in 4,183 Posts
Default

Did you run the server.sh cronjob manually to see if there are any errors on the shell?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 21st March 2013, 10:52
andypl andypl is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Radom, Poland
Posts: 93
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I reinstalled the panel ISPConfig server and web server nginx and now I can install the package.
The problem now is when I want to delete a package, and even though it has been removed from the web server to the panel I have ever Installation_remove status.
The only solution is to remove from the website and install a new package of APS Installer.
Reply With Quote
  #4  
Old 21st March 2013, 11:06
almere almere is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Nov 2012
Location: Netherlands, Rotterdam
Posts: 231
Thanks: 20
Thanked 39 Times in 34 Posts
Send a message via Skype™ to almere
Default

Did you run the server.sh from the command line? It well be easier to help you if you will give us the output of it.
Reply With Quote
  #5  
Old 21st March 2013, 11:26
andypl andypl is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Radom, Poland
Posts: 93
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

root@nginx:~$ /usr/local/ispconfig/server/server.sh
finished.
config.inc.php for server not interface have set debug = 0 cron.log is empty
Reply With Quote
  #6  
Old 21st March 2013, 11:27
almere almere is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Nov 2012
Location: Netherlands, Rotterdam
Posts: 231
Thanks: 20
Thanked 39 Times in 34 Posts
Send a message via Skype™ to almere
Default

Yeah

But you have nothing without debug ON
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to almere For This Useful Post:
ajanssswift8594 (22nd March 2013)
  #7  
Old 21st March 2013, 11:29
andypl andypl is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Radom, Poland
Posts: 93
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

You're wrong, 0 means full debug

$conf['log_priority'] = 0; // 0 = Debug, 1 = Warning, 2 = Error
Reply With Quote
  #8  
Old 21st March 2013, 11:33
almere almere is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Nov 2012
Location: Netherlands, Rotterdam
Posts: 231
Thanks: 20
Thanked 39 Times in 34 Posts
Send a message via Skype™ to almere
Default

Set System -> Server config -> your server -> Loglevel to "debug" value.
Reply With Quote
  #9  
Old 21st March 2013, 11:44
andypl andypl is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Radom, Poland
Posts: 93
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Code:
cat ispconfig.log
21.03.2013-11:40 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
21.03.2013-11:40 - DEBUG - Found 2 changes, starting update process.
21.03.2013-11:40 - DEBUG - Replicated from master: DELETE FROM web_database_user  WHERE database_user_id = 10
21.03.2013-11:40 - DEBUG - Calling function 'db_user_delete' from plugin 'mysql_clientdb_plugin' raised by event 'database_user_delete'.
21.03.2013-11:40 - DEBUG - Processed datalog_id 454
21.03.2013-11:40 - DEBUG - Replicated from master: REPLACE INTO aps_instances (`id`,`sys_userid`,`sys_groupid`,`sys_perm_user`,`sys_perm_group`,`sys_perm_other`,`server_id`,`customer_id`,`package_id`,`instance_status`) VALUES ('8','2','2','riud','riud','','3','1','127','4')
21.03.2013-11:40 - DEBUG - Calling function 'install' from plugin 'aps_plugin' raised by event 'aps_instance_update'.
21.03.2013-11:40 - DEBUG - Starting APS install
21.03.2013-11:40 - DEBUG - Running installHandler
21.03.2013-11:40 - DEBUG - Processed datalog_id 455
21.03.2013-11:40 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
21.03.2013-11:41 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
21.03.2013-11:41 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
APS Installer - version? sageman General 4 22nd July 2013 11:10
APS Installer Toucan General 3 16th March 2013 10:59
APS Installer in mirror setup diablo666 Installation/Configuration 0 4th March 2013 16:50
bug in installer showe1966 Installation/Configuration 1 11th February 2011 11:43
ISPConfig APS installer/ Billing Karnith General 1 2nd June 2009 13:05


All times are GMT +2. The time now is 13:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.