Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 11th March 2013, 18:08
SSullivan SSullivan is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 15
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default DNS Server Monitor Bug

Hello.

I'm hoping someone can help me as I'm struggling.

I have BIND9 running on two machines that can talk to each other. One is the master the other, the slave. They're working perfect.

However, every 5 minutes in my logs named is started.

I have narrowed it down to the Monitor script which is executing

PHP Code:
$fp fsockopen('udp://localhost',53$errno$errstr2); 
So I made this script, ran it and I get...

PHP Code:
<?php
$fp 
fsockopen('udp://localhost',53$errno$errstr2);
echo 
$errno;
echo 
'---#' $errstr;
echo 
'--#' $fp;
?>
Code:
0---#--#Resource id #4
Monitor script cannot connect to localhost port 53 however, I can Telnet to it correctly.

I assume it's something to do with PHP but I have no idea what! All new named services are by the user 'nobody'.

As you can imagine running multiple named processes means the DNS hangs on both services which makes redundancy a major issue. Help!
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sending email issue lezelf Installation/Configuration 15 9th August 2011 11:20
Can't Ping over VPN RoMiONeT Server Operation 2 4th July 2010 00:19
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 16:59
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 13:58
What can be wrong martin_rudowicz Installation/Configuration 9 11th May 2008 19:42


All times are GMT +2. The time now is 17:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.