#1  
Old 11th March 2013, 17:47
SamTzu SamTzu is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Helsinki
Posts: 426
Thanks: 33
Thanked 54 Times in 37 Posts
Send a message via Skype™ to SamTzu
Default bind9 slave server.

I'm testing a secondary dns built with this howto slave server setup but I ran in to interesting problem.

I can lookup all the domains when I'm on ns2 using this command
Quote:
dig @ns2 example.com.
That works fine. How ever I cant lookup anything from any other host.

Why would bind9 only answer from localhost?
__________________

Sami Mattila
Internet-Content

Telephone:
00358942833310
Email: firstname.lastname@internet-content.org
Shop: http://shop.internet-content.net
Site: http://www.internet-content.net
Blog: http://www.internet-content.net/en/blog
FB: https://www.facebook.com/internetcontent

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th March 2013, 06:10
SamTzu SamTzu is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Helsinki
Posts: 426
Thanks: 33
Thanked 54 Times in 37 Posts
Send a message via Skype™ to SamTzu
Default

Let me rephrase that.
How can I change "named" to listen on 0.0.0.0?

Now it's only listening on these ports...

Quote:
tcp 0 0 10.10.103.126:53 0.0.0.0:* LISTEN 16905/named
tcp 0 0 127.0.0.2:53 0.0.0.0:* LISTEN 16905/named
tcp 0 0 127.0.0.1:53 0.0.0.0:* LISTEN 16905/named
tcp 0 0 127.0.0.1:953 0.0.0.0:* LISTEN 16905/named
tcp6 0 0 :::53 :::* LISTEN 16905/named
tcp6 0 0 ::1:953 :::* LISTEN 16905/named
__________________

Sami Mattila
Internet-Content

Telephone:
00358942833310
Email: firstname.lastname@internet-content.org
Shop: http://shop.internet-content.net
Site: http://www.internet-content.net
Blog: http://www.internet-content.net/en/blog
FB: https://www.facebook.com/internetcontent

Reply With Quote
  #3  
Old 19th March 2013, 22:45
SamTzu SamTzu is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Helsinki
Posts: 426
Thanks: 33
Thanked 54 Times in 37 Posts
Send a message via Skype™ to SamTzu
Default

The how to link was wrong.
It's this...
http://www.howtoforge.com/installing...th-ispconfig-3
__________________

Sami Mattila
Internet-Content

Telephone:
00358942833310
Email: firstname.lastname@internet-content.org
Shop: http://shop.internet-content.net
Site: http://www.internet-content.net
Blog: http://www.internet-content.net/en/blog
FB: https://www.facebook.com/internetcontent

Reply With Quote
  #4  
Old 19th March 2013, 23:32
SamTzu SamTzu is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Helsinki
Posts: 426
Thanks: 33
Thanked 54 Times in 37 Posts
Send a message via Skype™ to SamTzu
Default

I figured it out.
It was OpenVZ virtualization that was the problem.
I had to create a veth network device interface before I could get Bind to listen properly.
__________________

Sami Mattila
Internet-Content

Telephone:
00358942833310
Email: firstname.lastname@internet-content.org
Shop: http://shop.internet-content.net
Site: http://www.internet-content.net
Blog: http://www.internet-content.net/en/blog
FB: https://www.facebook.com/internetcontent

Reply With Quote
  #5  
Old 20th March 2013, 07:18
SamTzu SamTzu is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Helsinki
Posts: 426
Thanks: 33
Thanked 54 Times in 37 Posts
Send a message via Skype™ to SamTzu
 
Lightbulb

I have a question.
If I were to implement this on a new DNS slave server, should I manually copy the dns_* related database tables first?
So that all the records on the dns_ tables are identical on all the DNS servers?
__________________

Sami Mattila
Internet-Content

Telephone:
00358942833310
Email: firstname.lastname@internet-content.org
Shop: http://shop.internet-content.net
Site: http://www.internet-content.net
Blog: http://www.internet-content.net/en/blog
FB: https://www.facebook.com/internetcontent

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3.0.3.3 fresh instalation - email tab is empty artur_gib Installation/Configuration 14 28th January 2014 19:02
User unknown in relay recipient table Taxick Installation/Configuration 12 9th April 2013 12:31
help cant access anything locally or from ip jimmie Installation/Configuration 14 5th March 2013 07:58
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
Not working emails (DNS and postfix problem?) shekiman Installation/Configuration 9 1st March 2011 16:25


All times are GMT +2. The time now is 02:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.