Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 4th March 2013, 10:23
mablanco mablanco is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Error "403 Forbidden" after updating to 3.0.5.1 - ¿possible bug?

Hi all. I've just updated one of my ISPConfig installations from 3.0.4.6 to 3.0.5.1. The process went smooth, but when I tried to access the control panel all I got was the error "403 Forbidden - You don’t have permission to access / on this server".

The /var/log/apache2/error.log showed the message "[error] client denied by server configuration: /etc/apache2/htdocs", so I went to review the control panel files and found in /etc/apache2/sites-enabled/ispconfig.vhost that the <IfModule mod_php5.c> block was commented out. I am using libmodphp5, so I needed that configuration. I uncommented the block, restarted Apache2 and then I got a blank page.

The /var/log/apache2/error.log showed another message: "[error] PHP Fatal error: require_once(): Failed opening required '../lib/config.inc.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /usr/local/ispconfig/interface/web/index.php on line 31". When I looked at that file, I found that the permissions were 700, while those of a backup file were 750. The new file and the backup were identical expect for the version number. I corrected the permissions and then I was able to access the control panel again.

Hope this info helps. Best regards.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Permission issue after updating to 3.0.5.1 Seidr General 12 21st October 2013 03:21
Bug when updating ftp accounts from reseller ddelbia General 1 1st July 2010 13:02
The system is currently updating the configuration files. warlock General 8 21st February 2009 18:15
possible bug? /etc/postfix/local-host-names not updating correctly woleium Installation/Configuration 3 1st February 2007 13:58


All times are GMT +2. The time now is 15:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.