#1  
Old 28th February 2013, 09:52
ZeroEnna ZeroEnna is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 71
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Multiserver Setup: Questions

Hello everyone,

Because updates have arrived lately, I have some questions before I perform the update, alternatively for the next updates to come:

What is the best practice? Master first, Slaves last?
What about "reconfigure permissions"? Should I do that? If so, on which machines?

Now, on one of the Multiservers I set up, I get error message since this night.
It says "Access denied for user 'ispcsrv6'@'h2087386.stratoserver.net'". I assume this is a result of mismatching "reconfigure permissions", as I did it on one of the servers, but not on the other one (I think the master, I said "no", but I'm not sure). How to fix that?

Thank you in advance.

Kind Regards


Sascha Schröder
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th February 2013, 09:53
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,006
Thanks: 826
Thanked 5,377 Times in 4,224 Posts
Default

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=60710
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 28th February 2013, 10:05
ZeroEnna ZeroEnna is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 71
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Well, thank you, now, I have another problem.
I joined a server to a multiserver environment using the Multiserver Tutorial here on HowToForge.
I use a vServer from Netcup with a modified hostname and changed rDNS settings ( I did a clean reinstall with the new values, so no old hostname was used in any way, plus I did every step exactly as in the "Perfect Server" Tutorial).
However, when I run the cronjob on the slave, it tries to connect with

'ispcsrv4'@'v22013021556811042.yourvserver.net'
instead of
'ispcsrv4'@'merkur.webservices-schroeder.de'

How can I change this?

Kind Regards

Sascha Schröder
Reply With Quote
  #4  
Old 28th February 2013, 10:14
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,006
Thanks: 826
Thanked 5,377 Times in 4,224 Posts
Default

ensure that yiu have the correct hostname in the /etc/hosts file on master and slave before you install ispconfig on the slave. If you installed it already, then most likely the permissions (hostname) in the master DB are wrong now and you will have to fix them for the ispcsrv4 manually with phpmyadmin. Also the master server hostname can be wrong in the server config.inc.php file on the slave.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 28th February 2013, 10:18
ZeroEnna ZeroEnna is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 71
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hello till,

so, I checked, /etc/hosts, the hostname for the respective server is correct, the master has the right hostname in it, and so does the slave.
I just don't understand where the MySQL client on the slave gets the wrong hostname from. I never even mentioned it anywhere during the system setup and the ISPConfig setup respectively.

Kind Regards

Sascha Schröder

EDIT: Setting it to the root user does it, but this can not be a final solution.

Last edited by ZeroEnna; 28th February 2013 at 10:56.
Reply With Quote
  #6  
Old 1st March 2013, 11:29
ZeroEnna ZeroEnna is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 71
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Reading the instructions is good, but reading them accurately is a lot better as I have found out yesterday evening.
Now that all IPs are entered in /etc/hosts on every server, everything works perfectly!

Thank you very much!

Kind Regards

Zero
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multiserver setup - Mail SSL blinden Installation/Configuration 4 18th November 2012 20:59
Re-Associate Server with Master Server in Multiserver Setup atjensen11 Installation/Configuration 2 8th October 2012 00:06
Broken Email Server in Multiserver Setup atjensen11 Installation/Configuration 7 7th October 2012 23:57
Setting phpmyadmin on multiserver setup Wisdown Installation/Configuration 11 14th September 2012 08:37
Multiserver enviroment and mysql database setup themark General 2 23rd December 2011 15:59


All times are GMT +2. The time now is 02:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.