Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 28th February 2013, 12:38
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Ok, so its not a mirror between the web servers. Do you have any pending tasks in the jobqueue?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 28th February 2013, 12:45
lollollollol lollollollol is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Madagascar
Posts: 44
Thanks: 7
Thanked 6 Times in 5 Posts
Thumbs up Great, that's great!

Upgrade my servers today (Squeeze/Wheezy && Ubuntu 12.10).
Works like a charm as usual.
The interface is nicer, nothing is missing!

Many thanks for the work!

Edit: And bravo for the search zone, it's very useful!

Last edited by lollollollol; 28th February 2013 at 13:57.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to lollollollol For This Useful Post:
falko (1st March 2013)
  #13  
Old 28th February 2013, 14:34
Petr Petr is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 30
Thanks: 22
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Ok, so its not a mirror between the web servers. Do you have any pending tasks in the jobqueue?
jobque is emty.
I am restarted all damons on all servers.
after restarts all servers too.
all logs looks like , but problem is no change ... oh, ok, this is only my individual problem., I am check it next time. thanks for support Till:-) ..

UPDATE:
looks that problem is in php packagees
-after update php5-curl is APS installed fine, but not working uninstal :

2013-02-28 14:12 jobque empty
2013-02-28 14:11 severname actualizition aps_instances
2013-02-28 14:11 servername delete web_database

ok.
but :
webpage is delete ok,
but:
on APS > instalatin packages is status

joomla 3.0.3-5 a2.testdomain/ Installation_remove

only delete virtualhost delete this status

Last edited by Petr; 28th February 2013 at 15:23.
Reply With Quote
  #14  
Old 28th February 2013, 21:43
skoena skoena is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Emmen, Netherlands
Posts: 421
Thanks: 77
Thanked 13 Times in 11 Posts
Send a message via MSN to skoena Send a message via Skype™ to skoena
Default

Imported a dbispconfig sql file from a 3.0.4.6 version and imported it.

When I want to change a setting from a random website I get this error:

Quote:
DB::query(UPDATE `web_domain` SET `server_id` = '1', `ip_address` = '192.168.2.220', `ipv6_address` = '', `domain` = '50mmstreetphotos.com', `type` = 'vhost', `parent_domain_id` = '0', `vhost_type` = 'name', `hd_quota` = '-1', `traffic_quota` = '-1', `cgi` = 'n', `ssi` = 'n', `suexec` = 'y', `errordocs` = '1', `subdomain` = 'www', `ssl` = 'n', `php` = 'mod', `fastcgi_php_version` = '', `perl` = 'n', `ruby` = 'n', `python` = 'n', `active` = 'n' WHERE 1 AND domain_id = 74) -> mysqli_query Unknown column 'fastcgi_php_version' in 'field list'#0 db->query(UPDATE `web_domain` SET `server_id` = '1', `ip_address` = '192.168.2.220', `ipv6_address` = '', `domain` = '50mmstreetphotos.com', `type` = 'vhost', `parent_domain_id` = '0', `vhost_type` = 'name', `hd_quota` = '-1', `traffic_quota` = '-1', `cgi` = 'n', `ssi` = 'n', `suexec` = 'y', `errordocs` = '1', `subdomain` = 'www', `ssl` = 'n', `php` = 'mod', `fastcgi_php_version` = '', `perl` = 'n', `ruby` = 'n', `python` = 'n', `active` = 'n' WHERE 1 AND domain_id = 74) called at [/usr/local/ispconfig/interface/lib/classes/tform_actions.inc.php:169] #1 tform_actions->onUpdateSave(UPDATE `web_domain` SET `server_id` = '1', `ip_address` = '192.168.2.220', `ipv6_address` = '', `domain` = '50mmstreetphotos.com', `type` = 'vhost', `parent_domain_id` = '0', `vhost_type` = 'name', `hd_quota` = '-1', `traffic_quota` = '-1', `cgi` = 'n', `ssi` = 'n', `suexec` = 'y', `errordocs` = '1', `subdomain` = 'www', `ssl` = 'n', `php` = 'mod', `fastcgi_php_version` = '', `perl` = 'n', `ruby` = 'n', `python` = 'n', `active` = 'n' WHERE 1 AND domain_id = 74) called at [/usr/local/ispconfig/interface/lib/classes/tform_actions.inc.php:109] #2 tform_actions->onUpdate() called at [/usr/local/ispconfig/interface/lib/classes/tform_actions.inc.php:84] #3 tform_actions->onSubmit() called at [/usr/local/ispconfig/interface/web/sites/web_domain_edit.php:634] #4 page_action->onSubmit() called at [/usr/local/ispconfig/interface/lib/classes/tform_actions.inc.php:68] #5 tform_actions->onLoad() called at [/usr/local/ispconfig/interface/web/sites/web_domain_edit.php:920] Unknown column 'fastcgi_php_version' in 'field list'
Reply With Quote
  #15  
Old 28th February 2013, 22:04
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

@skoena: Your current database has not the database layout of ispconfig 3.0.5 / 3.0.5.1. Most likly your import dropped the tables from 3.0.5 and replaced them with tables from 3.0.4.6, so that there are some fields and tables missing now. The above error message complains about a missing fastcgi_php_version field.

The best way to fix this is to redo the 3.0.5.1 update and the the updater fix your database.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #16  
Old 28th February 2013, 22:09
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

@Petr: Did you update the not working php-curl package on all servers?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #17  
Old 1st March 2013, 00:39
sageman sageman is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 24
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Great job, thank you -
update went through without problems on all servers.
__________________
Richard Dvořák
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to sageman For This Useful Post:
falko (1st March 2013), till (1st March 2013)
  #18  
Old 1st March 2013, 11:10
Petr Petr is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 30
Thanks: 22
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
@Petr: Did you update the not working php-curl package on all servers?
yes, I am checkit on all servers ...
so.. on all webserververs (with master) is cURL version 7.21.0 and enable, but on one older server (php 5.2 , lenny ) is cURL version 7.18.2.

it can be a problem?
Reply With Quote
  #19  
Old 1st March 2013, 11:23
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Petr View Post
yes, I am checkit on all servers ...
so.. on all webserververs (with master) is cURL version 7.21.0 and enable, but on one older server (php 5.2 , lenny ) is cURL version 7.18.2.

it can be a problem?
I dont think that the code is so curl version specific, it uses just the normal php curl functions. Any errors when you run the server.sh script in debug mode?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.

Last edited by till; 1st March 2013 at 13:13.
Reply With Quote
  #20  
Old 1st March 2013, 14:42
Petr Petr is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 30
Thanks: 22
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

debugs on all webservers is looks good:
Code:
01.03.2013-13:18 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
01.03.2013-13:18 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
only on master/mail is
Code:
:
~# /usr/local/ispconfig/server/server.sh
PHP Warning:  PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib/php5/20090626+lfs/imagick.so' - /usr/lib/php5/20090626+lfs/imagick.so: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0
01.03.2013-13:18 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
01.03.2013-13:18 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
finished.
but i found the another little problem:
I am set up backup ( as root ) and ispc is backup only webs , not backup mysql db.

( on dev server - singl server - work fine for me )

on all servers use back-res script and working good, backup mysql too.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
All files gone after changing quota to 0 spynode General 17 19th January 2012 14:41
ISPConfig 3.0.3 released till General 52 2nd December 2010 17:24
ISPConfig 3.0.1 released till General 36 29th March 2009 14:30
ISPConfig 3.0.0.6 Beta released till General 38 21st September 2008 19:15
ISPConfig 2.3.3-dev released till General 10 12th March 2008 21:08


All times are GMT +2. The time now is 06:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.