Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th February 2013, 14:08
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,982 Times in 3,903 Posts
Default ISPConfig 3.0.5.1 released

ISPConfig 3.0.5.1 is available for download. This release is a bugfix release for ISPConfig 3.0.5.

For a detailed list of changes, please see the changelog section below.

================================================== ===
*** New! The ISPConfig 3 manual for ISPConfig 3.0.5 is now available! ***

Version 1.4 for ISPConfig >= 3.0.5 (Date: 02/22/2013)
Author: Falko Timme <ft@falkotimme.com>

373 pages

The manual can be downloaded from these two links:

http://www.ispconfig.org/ispconfig-3...nfig-3-manual/
http://www.howtoforge.com/download-t...onfig-3-manual
================================================== ===

-----------------------------------------------------
- Download
-----------------------------------------------------

The software can be downloaded here:

http://prdownloads.sourceforge.net/i...3.0.5.1.tar.gz

------------------------------------
- Changelog
------------------------------------

http://bugtracker.ispconfig.org/inde...&status[]=

--------------------------------------
- Known Issues:
--------------------------------------

Please take a look at the bugtracker:

http://bugtracker.ispconfig.org

--------------------------------------
- BUG Reporting
--------------------------------------

Please report bugs to the ISPConfig bugtracking system:

http://bugtracker.ispconfig.org

----------------------------------------
- Supported Linux Distributions
----------------------------------------

- Debian Etch (4.0) - Squeeze (6.0) and Debian testing
- Ubuntu 7.10 - 12.10
- OpenSuSE 11 - 12.2
- CentOS 5.2 - 6.3
- Fedora 9 - 15

-----------------------------------------
- Installation
-----------------------------------------

The installation instructions for ISPConfig can be found here:

http://www.ispconfig.org/ispconfig-3/documentation/

or in the text files (named INSTALL_*.txt) which are inside the docs folder of the .tar.gz file.

------------------------------------------
- Update
------------------------------------------

To update existing ISPConfig 3 installations, run this command on the shell:

ispconfig_update.sh

Select "stable" as the update resource. The script will check if an updated version of ISPConfig 3 is available and then download the tar.gz and start the setup script.

Detailed instructions for making a backup before you update can be found here:

http://www.faqforge.com/linux/contro...e-ispconfig-3/

If the ISPConfig version on your server does not have this script yet, follow the manual update instructions below.

-------------------------------------------
- Manual update instructions
-------------------------------------------

Code:
cd /tmp
wget http://www.ispconfig.org/downloads/ISPConfig-3-stable.tar.gz
tar xvfz ISPConfig-3-stable.tar.gz
cd ispconfig3_install/install
php -q update.php
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following 13 Users Say Thank You to till For This Useful Post:
edge (27th February 2013), Germanius (27th February 2013), Hans (27th February 2013), hellkat (28th February 2013), ISO7816 (28th February 2013), itanium (28th February 2013), lollollollol (28th February 2013), Nikola (27th February 2013), Petr (27th February 2013), radim_h (27th February 2013), stefanm (3rd March 2013), yoplait (15th March 2013), zapyahoo (9th March 2013)
Sponsored Links
  #2  
Old 27th February 2013, 14:10
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,033
Thanks: 260
Thanked 145 Times in 127 Posts
Default

Updated my Debian servers with no problem (as usual for me)

Thank you.
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #3  
Old 27th February 2013, 14:37
Petr Petr is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 30
Thanks: 21
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello,
updating all servers with no problem. thanks.
but one question:
- on single server instalation ispc 3 working APS installer correct.
- on multiserver instalation i have one problem:
APS installation stay on status "installation_task" , but cms is installed correct.
this status is have one problem - unexist button delete and repair APS.
(I am installed APS on slave server always )

I use Debian 6 , same problem is in 3.0.5 and 3.0.5.1 too.
Reply With Quote
  #4  
Old 27th February 2013, 14:39
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,982 Times in 3,903 Posts
Default

Quote:
- on multiserver instalation i have one problem:
APS installation stay on status "installation_task" , but cms is installed correct.
this status is have one problem - unexist button delete and repair APS.
(I am installed APS on slave server always )
Did you choose yes for "update permissions in master databse" during update of the slave? If not, the slave cant update the status when it installs a aps package.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to till For This Useful Post:
Hans (27th February 2013), Petr (27th February 2013)
  #5  
Old 27th February 2013, 15:05
Petr Petr is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 30
Thanks: 21
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You're right!
I am update ISPC manually with "update permition -yes", and works for me now.
my mistake, sorry.
Reply With Quote
  #6  
Old 27th February 2013, 22:38
radim_h radim_h is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Prague, Czech
Posts: 404
Thanks: 33
Thanked 23 Times in 18 Posts
Send a message via ICQ to radim_h
Default shell users not deleted when website deleted

Hello,
In new version 3.5.1. When i created the site and then delete, shell users are not deleted (i even tried to delete system users, actually deleted all users and pages from system)

but in /etc/passwd then still stays records as

web2:x:5004:5006::/var/www/clients/client1/web2:/bin/false
ispconfigend:x:20000:20000::/usr/local/ispconfig:/bin/sh
web3:x:10003:5005::/var/www/clients/client0/web3:/bin/false
web4:x:10004:5005::/var/www/clients/client0/web4:/bin/false
web5:x:10005:10005::/var/www/clients/client2/web5:/bin/false
web6:x:20001:5006::/var/www/clients/client1/web6:/bin/false

I tried with both settings "Connect Linux userid to webid" On/Off
when "Add web users to -sshusers- group" is enabled

Last edited by radim_h; 27th February 2013 at 22:41.
Reply With Quote
  #7  
Old 28th February 2013, 09:23
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,982 Times in 3,903 Posts
Default

@radim_h: Thanks for the bugreport. I've added it to the bugtracker.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 28th February 2013, 11:03
Petr Petr is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 30
Thanks: 21
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I still have a problem with APS installation:
on slave #2 APS can be installed, but uninstall fails (status ends at apps_removed).
on slave #1 APS does not installed (status ends at instaltion_task and the installation will not complete).
I attach a test on slave #2:

Code:
2013-02-28 08:56 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds... 	
2013-02-28 08:56 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already an instance of server.php running. Exiting. 	
2013-02-28 08:55 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds... 	
2013-02-28 08:55 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds... 	
2013-02-28 08:55 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds... 	
2013-02-28 08:55 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds... 	
2013-02-28 08:55 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds... 	
2013-02-28 08:55 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds... 	
2013-02-28 08:55 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already an instance of server.php running. Exiting. 	
2013-02-28 08:54 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds... 	
2013-02-28 08:54 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds... 	
2013-02-28 08:54 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds... 	
2013-02-28 08:54 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds... 	
2013-02-28 08:54 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds... 	
2013-02-28 08:54 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds...
2013-02-28 08:53 	slave1.server.tld 	Debug 	There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds... 	
2013-02-28 08:52 	slave1.server.tld 	Debug 	Running installHandler 	
2013-02-28 08:52 	slave1.server.tld 	Debug 	Starting APS install 	
2013-02-28 08:52 	slave1.server.tld 	Debug 	Calling function 'install' from plugin 'aps_plugin' raised by event 'aps_instance_update'. 	
2013-02-28 08:52 	slave1.server.tld 	Debug 	Replicated from master: REPLACE INTO aps_instances (`id`,`sys_userid`,`sys_groupid`,`sys_perm_user`,`sys_perm_group`,`sys_perm_other`,`server_id`,`customer_id`,`package_id`,`instance_status`) VALUES ('11','108','107','riud','riud','','13','106','47','1') 	
2013-02-28 08:52 	slave1.server.tld 	Debug 	Processed datalog_id 11729 	
2013-02-28 08:52 	slave1.server.tld 	Debug 	Replicated from master: REPLACE INTO aps_instances_settings (`id`,`server_id`,`instance_id`,`name`,`value`) VALUES ('155','13','11','main_database_login','c106aps6') 	
2013-02-28 08:52 	slave1.server.tld 	Debug 	Processed datalog_id 11728
I remove virtualhost with aps:

Code:
2013-02-28 09:19 	slave1.server.tld 	Debug 	Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock 	
2013-02-28 09:18 	slave1.server.tld 	Debug 	Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock 	
2013-02-28 09:18 	slave1.server.tld 	Debug 	Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock 	
2013-02-28 09:17 	slave1.server.tld 	Debug 	Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock 	
2013-02-28 09:17 	slave1.server.tld 	Debug 	Calling function 'restartHttpd' from module 'web_module'.
look ok..

so...
Code:
slave1:~# /usr/local/ispconfig/server/server.sh
28.02.2013-09:39 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
28.02.2013-09:39 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
finished.
does anyone have an idea what to do to try for the correction?

debian 6, last update, kernel without modifications.

thx Petr

Last edited by Petr; 28th February 2013 at 11:27.
Reply With Quote
  #9  
Old 28th February 2013, 11:37
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,982 Times in 3,903 Posts
Default

Is this a multiserver setup or a mirror setup?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 28th February 2013, 11:58
Petr Petr is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 30
Thanks: 21
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Multiserver 1x master/mail , 3x slave/web , 2xslave/dns
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
All files gone after changing quota to 0 spynode General 17 19th January 2012 14:41
ISPConfig 3.0.3 released till General 52 2nd December 2010 17:24
ISPConfig 3.0.1 released till General 36 29th March 2009 14:30
ISPConfig 3.0.0.6 Beta released till General 38 21st September 2008 19:15
ISPConfig 2.3.3-dev released till General 10 12th March 2008 21:08


All times are GMT +2. The time now is 02:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.