Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 11th February 2013, 04:37
adrigen adrigen is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 25
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default dovecot Mail delivery System returns “unknown user” and client authentication fails

I have dovecot installed on Ubuntu 12.04. I am using Ispconfig3 to manage the virtual users. I have been through the http://wiki2.dovecot.org/TestInstallation process and everything (except the ssl) works: I can log in using telnet. I can open the inbox.

However when I try to send an email to one of the accounts from gmail, the email gets returned from "Mail Delivery System" saying "unknown user: 'test'". Trying to receive mail using a client gives an authentication error.

There don't seem to be any relevant errors in /var/log/ mail.err or mail.log, exept: CB7D01242D5: to=<test@adrian.com.au>, relay=local, delay=0.49, delays=0.01/0.38/0/0.1, dsn=5.1.1, status=bounced (unknown user: "test")

One thing I am suspicious of is that I have not used a sub domain for my mail server and I am not sure if this causes problems. (Now or in the future).

What should I do to troubleshoot this further?

dovecot.conf: pastie.org/6113418 master.cf: pastie.org/6113424 main.cf: pastie.org/6113428

Last edited by adrigen; 11th February 2013 at 05:02. Reason: change domain
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Email Working ISPConfig3 Squirrelmail and Courier etc Ian Wilson Installation/Configuration 17 19th June 2013 22:58
mail recipient linux_red Installation/Configuration 6 9th March 2012 14:24
SquirrelMail login not working glenneh Installation/Configuration 13 9th April 2011 20:01
dovecot: lda: Fatal: Unknown user dpicella Installation/Configuration 1 22nd August 2010 02:59
just the last step...and it works. Postfix...need help config. ubuntusr Installation/Configuration 1 5th January 2009 09:50


All times are GMT +2. The time now is 02:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.