Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 8th January 2013, 17:20
teratoon teratoon is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Autoresponder won't work

Hallo

Im new with ISPconfig, pretty much fresh install(last stable version),emailing is working, but seems that email autorespondner won't work. i made a mailbox enabled autoresponder but i can't get autorespond. What to check and how to troubleshoot ? Mail log says that email is succesfully transfered to inbox.

Raiko
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th January 2013, 19:03
teratoon teratoon is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

any clue ?
Reply With Quote
  #3  
Old 9th January 2013, 20:51
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,494
Thanks: 813
Thanked 5,262 Times in 4,126 Posts
Default

Check the mail.log. Also a autoresponder is set only once, so if you try to test it, you will only get one answer for the first email that you send.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 9th January 2013, 21:45
teratoon teratoon is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here is log:

Jan 9 22:35:09 icehost postfix/qmgr[3760]: C44A7C1A4E: from=<teratoon@gmail.com>, size=1662, nrcpt=1 (queue active)

Jan 9 22:35:10 icehost postfix/cleanup[21236]: 3A1EDC1A56: message-id=<CAKfiLE+yXUeEt-9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.co m>

Jan 9 22:35:10 icehost postfix/qmgr[3760]: 3A1EDC1A56: from=<teratoon@gmail.com>, size=2192, nrcpt=1 (queue active)

Jan 9 22:35:10 icehost amavis[11296]: (11296-19) Passed CLEAN, LOCAL [10.10.10.1] [10.10.10.1] <teratoon@gmail.com> -> <raiko@motoprofid.ee>, Message-ID: <CAKfiLE+yXUeEt-9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.co m>, mail_id: 0gIoJgza3jIe, Hits: -2.998, size: 1662, queued_as: 3A1EDC1A56, dkim_id=@gmail.com, 1306 ms
Jan 9 22:35:10 icehost postfix/smtp[21239]: C44A7C1A4E: to=<raiko@motoprofid.ee>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=1.9, delays=0.45/0.03/0.02/1.4, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 3A1EDC1A56)
Jan 9 22:35:10 icehost postfix/qmgr[3760]: C44A7C1A4E: removed

Jan 9 22:35:10 icehost dovecot: lda(raiko@motoprofid.ee): sieve: msgid=<CAKfiLE+yXUeEt-9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.co m>: stored mail into mailbox 'INBOX'
Jan 9 22:35:10 icehost postfix/pickup[19702]: B921FC1A5E: uid=5000 from=<>
Jan 9 22:35:10 icehost postfix/cleanup[21236]: B921FC1A5E: message-id=<dovecot-sieve-1357763710-595687-0@icehost.iceit.lan>
Jan 9 22:35:10 icehost dovecot: lda(raiko@motoprofid.ee): sieve: msgid=<CAKfiLE+yXUeEt-9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.co m>: sent vacation response to <teratoon@gmail.com>
Jan 9 22:35:10 icehost postfix/pipe[21248]: 3A1EDC1A56: to=<raiko@motoprofid.ee>, relay=dovecot, delay=0.53, delays=0.18/0.09/0/0.26, dsn=2.0.0, status=sent (delivered via dovecot service)
Jan 9 22:35:10 icehost postfix/qmgr[3760]: 3A1EDC1A56: removed
Jan 9 22:35:10 icehost postfix/qmgr[3760]: B921FC1A5E: from=<>, size=662, nrcpt=1 (queue active)
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtpd[21245]: connect from localhost[127.0.0.1]
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtpd[21245]: AB386C1A56: client=localhost[127.0.0.1]
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/cleanup[21236]: AB386C1A56: message-id=<dovecot-sieve-1357763710-595687-0@icehost.iceit.lan>
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtpd[21245]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/qmgr[3760]: AB386C1A56: from=<>, size=1100, nrcpt=1 (queue active)
Jan 9 22:35:11 icehost amavis[19150]: (19150-03) Passed CLEAN, <> -> <teratoon@gmail.com>, Message-ID: <dovecot-sieve-1357763710-595687-0@icehost.iceit.lan>, mail_id: nLRtZMPRIaLa, Hits: -1.901, size: 662, queued_as: AB386C1A56, 955 ms
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtp[21239]: B921FC1A5E: to=<teratoon@gmail.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=1, delays=0.04/0/0.02/0.95, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as AB386C1A56)
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/qmgr[3760]: B921FC1A5E: removed
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtp[21253]: AB386C1A56: to=<teratoon@gmail.com>, relay=mail.wavecom.ee[80.79.112.3]:25, delay=0.2, delays=0.02/0.03/0.02/0.12, dsn=2.0.0, status=sent (250 OK id=1Tt2N6-00060j-CQ)
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/qmgr[3760]: AB386C1A56: removed


Here it is ::: 9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.co m>: sent vacation response to <teratoon@gmail.com>

but i still don't get response back.
Reply With Quote
  #5  
Old 10th January 2013, 18:28
falko falko is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Did you check Gmail's spam folder?

Please check if your server is blacklisted: http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 10th January 2013, 19:21
teratoon teratoon is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

already checked a spam folder, nothing. Blacilist check is also clean.
I don't believe also our ISP relay blocks, otherwise would this seeable in logs.
We have 10 websites and more email accounts and email is working well. Nothing suspicous also ouer Fortinet Firewall, all needable ports are open.
What and where i can doublecheck config files what is related with autorespondig ?


Thnx
Raiko.

Last edited by teratoon; 10th January 2013 at 19:24.
Reply With Quote
  #7  
Old 10th January 2013, 21:25
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,494
Thanks: 813
Thanked 5,262 Times in 4,126 Posts
Default

According to the postfix log, the autoresponse message was successfully sent to gmail. If you use dovecot, then the autoresponder is defined in the .sieve file of the mail account in /var/vmail/domain.tld/user/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 11th January 2013, 12:59
teratoon teratoon is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

everything seems normal:

require ["fileinto", "regex", "date", "relational", "vacation"];


# Move spam to spam folder
if header :contains "X-Spam-Flag" "YES" {
fileinto "Junk";
# Stop here so that we do not reply on spams
stop;
}



keep;

################################################## ###############
# Autoreply
################################################## ###############

# Move spam to spam folder
if header :contains "X-Spam-Flag" "YES" {
fileinto "Junk";
# Stop here so that we do not reply on spams
stop;
}

if allof(currentdate :value "ge" "iso8601" "2013-01-11T13:00:00", currentdate :value "le" "iso8601" "2013-01-13T00:00:00") {
vacation :days 1
:subject "Out of office reply"

"Puhkan";
}
Reply With Quote
  #9  
Old 11th January 2013, 20:15
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,494
Thanks: 813
Thanked 5,262 Times in 4,126 Posts
Default

Thats ok and according to the log file, the mail ahs been sent. Have you tried to send a message from a different account that is not hosted at gmail, e.g. a second account of your server, to see if you receive a answer there.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 15th January 2013, 08:23
teratoon teratoon is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

It works when i send from account what is hosted in the same server but from outside, example from my work email or gmail, it won't. Weird.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bug with autoresponder? dcy Installation/Configuration 2 2nd July 2012 10:16
Subdomain don't work!! carachi83 Installation/Configuration 2 24th September 2009 11:35
Webalizer returns no output,getnameinfo didn't return any usable information! CarbonCopy Server Operation 1 11th August 2009 03:46
Autoresponder do not work admins Installation/Configuration 9 29th July 2009 13:06
Cant get any messenger program to work SimplyMepis 6.0 gtoman Technical 1 13th November 2006 15:26


All times are GMT +2. The time now is 10:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.