Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 1st January 2013, 02:52
tahunasky tahunasky is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Buenos Aires
Posts: 84
Thanks: 1
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default DNS - subdomains not working !

Hi,
I am trying to get sub domains to work in ISPConfig.

The predefined mail. and www. work perfectly, however if i add cloud. as an A or CNAME record to my DNS entries it will work for a while - maybe be a day, or only an hour or 2 - then it stops working, and will only work again if i do something within the DNS settings - change, add, delete... but mail and www are not effected at all.. they work fine the whole time...

Here is the output/configs:

/var/named/pri.mydomain.com
Quote:
$TTL 3600
@ IN SOA ns1.mydomain.com. postmaster.mydomain.com. (
2012123102 ; serial, todays date + todays serial #
7200 ; refresh, seconds
540 ; retry, seconds
604800 ; expire, seconds
86400 ) ; minimum, seconds
;

mydomain.com. 3600 A 10.0.0.6
mydomain.com. 3600 MX 10 mail.mydomain.com.
mydomain.com. 3600 NS ns1.mydomain.com.
cloud 3600 A 10.0.0.6
mail 3600 A 10.0.0.6
ns1 86400 A 10.0.0.6
www 3600 A 10.0.0.6
dig output from the server:
Quote:
[root@kia ~]# dig cloud.mydomain.com

; <<>> DiG 9.8.2rc1-RedHat-9.8.2-0.10.rc1.el6_3.3 <<>> cloud.mydomain.com
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 34154
;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 1

;; QUESTION SECTION:
;cloud.mydomain.com. IN A

;; ANSWER SECTION:
cloud.mydomain.com. 3600 IN A 10.0.0.6

;; AUTHORITY SECTION:
mydomain.com. 3600 IN NS ns1.mydomain.com.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns1.mydomain.com. 86400 IN A 10.0.0.6

;; Query time: 0 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Tue Jan 1 14:26:53 2013
;; MSG SIZE rcvd: 95

[root@kia ~]#

[root@kia ~]# dig mail.mydomain.com

; <<>> DiG 9.8.2rc1-RedHat-9.8.2-0.10.rc1.el6_3.3 <<>> mail.mydomain.com
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 10065
;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 1

;; QUESTION SECTION:
;mail.mydomain.com. IN A

;; ANSWER SECTION:
mail.mydomain.com. 3600 IN A 10.0.0.6

;; AUTHORITY SECTION:
mydomain.com. 3600 IN NS ns1.mydomain.com.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns1.mydomain.com. 86400 IN A 10.0.0.6

;; Query time: 0 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Tue Jan 1 14:27:14 2013
;; MSG SIZE rcvd: 94

[root@kia ~]#
nslookup from windows PC:
Quote:
C:\Users\user1>nslookup cloud.mydomain.com
Server: UnKnown
Address: 10.0.0.6

Name: cloud.mydomain.com
Address: 10.0.0.6


C:\Users\user1>nslookup mail.mydomain.com
Server: UnKnown
Address: 10.0.0.6

Name: mail.mydomain.com
Address: 10.0.0.6


C:\Users\user1>
The problem happens with all 3 domains i have on the server.
I have had it working fine with dnsmasq on the previous server setup.
It makes no difference if i am using firefox or chrome.

If i edit the HOST file on the PC and add 10.0.0.6 cloud.mydomain.com it works fine, so its not a problem with apache.
If i do a DIG on the server it starts working - sometimes.

I am using CentOS 6.3 and ISPConfig 3.4.6.

Any ideas what is causing this and how to fix it ?

Last edited by tahunasky; 1st January 2013 at 04:11.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DNS not working with ISPconfig3 melkij22 Installation/Configuration 10 18th January 2013 22:56
Ubuntu DNS not working jinxster78 Installation/Configuration 1 3rd January 2009 16:58
DNS confusion and setting up subdomains on ISPConfig on Ubuntu 6.06 wctaelectronics Installation/Configuration 3 9th May 2008 00:25
Finally a working postfix server. But need a easy dns configuration mnewbegin Server Operation 5 17th October 2007 22:35
Dns question Mahir Installation/Configuration 48 14th November 2006 10:19


All times are GMT +2. The time now is 03:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.