Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 11th December 2012, 22:33
r3d.w0rm r3d.w0rm is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Xen network problem

Hello ,

i install xen 4.0.1 on debian 6.0.5 amd64 .

after install iadd a bridge network to /etc/network/interfaces :
Code:
iface pan0 inet dhcp
        bridge_ports eth0
then i setup domu by virt-install , i run this cmd :
Code:
virt-install --cdrom /media/cdrom/ --ram 512 --disk /vm/vm01.img,size=5 --hvm --name vm01 --network bridge=pan0 --disk /dev/scd0,device=cdrom
but guest vm cannot connect to network , i try ip static and dhcp config for guest vm eth .

brctl show :
Code:
bridge name	bridge id		STP enabled	interfaces
pan0		8000.00269e9b572a	no		eth0
							vif2.1
ifconfig :
Code:
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:26:9e:9b:57:2a  
          inet addr:192.168.1.2  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::226:9eff:fe9b:572a/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:9988 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:11581 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:6528526 (6.2 MiB)  TX bytes:1833917 (1.7 MiB)
          Interrupt:234 Base address:0xe000 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:13634 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:13634 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:13931163 (13.2 MiB)  TX bytes:13931163 (13.2 MiB)

pan0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:26:9e:9b:57:2a  
          inet addr:192.168.1.2  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::226:9eff:fe9b:572a/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:5389 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:6192 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:3098633 (2.9 MiB)  TX bytes:1154620 (1.1 MiB)

tap2.0    Link encap:Ethernet  HWaddr 12:c4:10:c9:33:be  
          inet6 addr: fe80::10c4:10ff:fec9:33be/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:28 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:305 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:500 
          RX bytes:4476 (4.3 KiB)  TX bytes:15451 (15.0 KiB)

vif2.0    Link encap:Ethernet  HWaddr fe:ff:ff:ff:ff:ff  
          inet6 addr: fe80::fcff:ffff:feff:ffff/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING PROMISC MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:16 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:48 errors:0 dropped:265 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:32 
          RX bytes:448 (448.0 B)  TX bytes:6511 (6.3 KiB)

vif2.1    Link encap:Ethernet  HWaddr fe:ff:ff:ff:ff:ff  
          inet6 addr: fe80::fcff:ffff:feff:ffff/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING PROMISC MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:45 errors:0 dropped:21 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:32 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:4966 (4.8 KiB)
what is the problem ?!

Thanks in advance .

Last edited by r3d.w0rm; 11th December 2012 at 22:39.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
table lookup problem aurelius Installation/Configuration 5 2nd November 2011 19:12
Sending mail ISPConfig 3 but not receivind catza Installation/Configuration 20 19th May 2010 12:47
xen network problems ralph Server Operation 8 30th January 2008 16:36
permissions problem with sub folders of network drives tommo Server Operation 0 20th June 2007 15:50
The Perfect Xen 3.0 Setup For Debian - NAT problem amussa HOWTO-Related Questions 9 28th September 2006 21:27


All times are GMT +2. The time now is 14:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.