#1  
Old 3rd December 2012, 16:02
kanjah kanjah is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default changing eth0 to default

hi there, ave installed ubuntu 12 server, with 2 NIC cards, choose eth0 to be primary during installation, for squid3 proxy. Nw internet only works with eth1 not eth0 which is the primary. due to this i cant configure the iptables and lan. running sudo nano /etc/network/interfaces
shows

#the primary network interface

auto eth0 inet static
address 81.25.128.x
netmask 255.255.255.x
gateway 81.25.128.x
#dns -xoptions are implemented by the resolvconf package,
dns-nameservers 91.x.x.x 91.x.x.x

iface eth1 inet static
address 81.25.128.x
netmask 255.255.255.x
brodcast 81.25.128.x


any advice?
thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th December 2012, 19:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Did you configure the same IP for eth0 and eth1?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 5th December 2012, 10:41
kanjah kanjah is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default changing eth0 to default

it seems that they are swapped...eth1 became the primary
Reply With Quote
  #4  
Old 7th December 2012, 07:55
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
 
Default

http://www.linuxquestions.org/questi...d-eth1-308008/
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel 82815 Video Card & Ubuntu 8.10 harvey527 Kernel Questions 8 5th November 2010 14:51
User creating shoevring Developers' Forum 7 25th July 2010 10:17
amavis: (!!)WARN: all primary virus scanners failed, considering ba jariasca Installation/Configuration 13 20th April 2010 17:34
Admin Program for Virtual Users and Domains Postfix courier etc...(Ubuntu 8.04)? the1rob HOWTO-Related Questions 11 4th August 2009 04:54
Exim MTA dazblade Server Operation 4 16th July 2007 18:42


All times are GMT +2. The time now is 10:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.