Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 5th December 2012, 00:29
patrick3853 patrick3853 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 30
Thanks: 3
Thanked 7 Times in 3 Posts
Default Courier can't authenticate over SSL

Followed virtual users postfix ubuntu 12.10 guide. I can connect over ports 143 and 110, but 995 and 993 don't work. Seems to be a problem with certificates but i've spent hours on google with no luck.

Telnet on 110 works fine, no errors show up in mail.log:

Code:
telnet localhost 110
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.localdomain.
Escape character is '^]'.
+OK Hello there.
Telnet on 995 or 993 doesn't connect:

Code:
telnet localhost 995
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.localdomain.
Escape character is '^]'.
Hangs there and I get the following entry in mail.log when I try connecting over 995 in Thunderbird:

Code:
couriertls: read: error:14094412:SSL routines:SSL3_READ_BYTES:sslv3 alert bad certificate
I created the certificates using mkpop3dcert and mkimapdcert. Contents of
pop3d.cnf:

Code:
RANDFILE = /usr/lib/courier/pop3d.rand

[ req ]
default_bits = 1024
encrypt_key = yes
distinguished_name = req_dn
x509_extensions = cert_type
prompt = no
default_md = sha1

[ req_dn ]
C=US
ST=TN
L=Nashville
O=Courier Mail Server
OU=Automatically-generated POP3 SSL key
CN=myhost.mydomain.com
emailAddress=info@mydomain.com


[ cert_type ]
nsCertType = server
Any ideas? I'm pretty stuck at this point.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
haproxy with stunnel problem abubin Server Operation 6 10th April 2012 16:08
Need help with ISPConfig 3 Update midcarolina Installation/Configuration 36 8th November 2011 23:07
Adding SSL certificate to Site snowfly Installation/Configuration 2 31st May 2011 13:54
SSL for virtual hosts on one certificate rbartz Tips/Tricks/Mods 8 20th November 2007 18:59
postfix courier not running in ssl mode? shadowsa Server Operation 4 19th December 2005 14:20


All times are GMT +2. The time now is 16:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.