#1  
Old 12th November 2012, 13:38
danniel danniel is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Roundcube 0.8.3 + ISPconfig 3

Multi ispconfig installed on server, now I'm having trouble with this because there Roundcube with no user logging and the log is
"dovecot: imap-login: Aborted login (auth failed, 1 attempts): user=<daniel@tux.org>, method=PLAIN, rip=::1, lip=::1, secured"

I have done several tips that did not work, someone would have any tips?
or someone already made ​​this multi server setup with webmail?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th November 2012, 13:50
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Did you install rouncube on the web or on the mail server?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 12th November 2012, 13:55
danniel danniel is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well I did the installation on the web and also in the mail
Reply With Quote
  #4  
Old 12th November 2012, 14:13
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

1) You have to decide if you want to use the roundcube on the webserver or the mailserver, it makes not much sense to install it twice.
2) Configure the url to the installed webmail client in ispconfig under System > interface config.
3) If you use the webmail installation on the web server, then edit the roundcube configuration file and change the smtp and imap server from localhost to the hostname of the mailserver.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 12th November 2012, 14:58
danniel danniel is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Configured on the web server
however still the same error with user authentication
smtp and imap configured for the mail server
Reply With Quote
  #6  
Old 12th November 2012, 14:59
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

And the same logins are working fine when you use them with a email cient like outlook or thunderbird?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 12th November 2012, 15:14
danniel danniel is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

unfortunately this occurring the same error
is not logging
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
All files gone after changing quota to 0 spynode General 17 19th January 2012 14:41
ISPConfig reports SMTP-server down, with Roundcube installed toffie Installation/Configuration 2 1st December 2011 10:55
Ubuntu 11.10, ISPConfig 3.0.4.1 needs some nginx.conf tweaks after following guide. talkingnews Installation/Configuration 10 28th November 2011 21:55
Migrating to ISPConfig - step by step (postfixadmin + Anti-Spam-Solution + roundcube) osterhase Installation/Configuration 2 30th July 2011 20:10
security patch for RoundCube 0.2 Beta for ISPCOnfig 2 Hans General 2 3rd January 2009 10:12


All times are GMT +2. The time now is 09:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.