Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st September 2012, 12:32
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,266
Thanks: 82
Thanked 24 Times in 20 Posts
Default Can't reach Gmail SMTP servers from my server

No idea what is wrong but I tried sendign emails via a PHP script and it only told it network unreachable so I tried this:

Code:
h1870666:~# telnet smtp.gmail.com
Trying 173.194.69.109...
Trying 173.194.69.108...
Trying 2a00:1450:4008:c01::6d...
telnet: Unable to connect to remote host: Network is unreachable
Any idea what could be wrong here?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st September 2012, 14:07
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

From that example you are trying to telnet to port 23 which is the default port to test correctly you need to run

Code:
telnet smtp.gmail.com 25
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd September 2012, 13:53
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,266
Thanks: 82
Thanked 24 Times in 20 Posts
Default

oops, port 25 works.

here is the original error from the script, although I must say I also posted in that script author's forum, awaiting a reply:

Quote:
2012-09-21 10:22:10 000000 -- MAILPRESS [NOTICE] - Image found : wp-content/plugins/mailpress/mp-content/themes/twentyten/images/mailpress.png
2012-09-21 10:22:10 000000 -- MAILPRESS [NOTICE] - Disconnecting from c1fnc (MP_Mail)
2012-09-21 10:22:10 000000 -- MAILPRESS [NOTICE] - Disconnected (MP_Mail)
2012-09-21 10:22:28 000000 -- SWIFTMAILER [ERROR] - There was a problem sending with SMTP :
Connection could not be established with host smtp.gmail.com [Network is unreachable #101]
2012-09-21 10:22:28 000000 -- MAILPRESS [NOTICE] - Connecting to c1fnc (MP_Mail sending error : SMTP)
2012-09-21 10:22:28 000000 -- MAILPRESS [NOTICE] - Connected (MP_Mail sending error : SMTP)
2012-09-21 10:22:28 000000 --
2012-09-21 10:22:28 000000 -- MAILPRESS [ERROR] - *** Mail could not be sent ***
2012-09-21 10:22:28 000000 --
2012-09-21 10:22:28 000000 -- **** End logging **** mp_mail *** level : 0 **** status : FALSE
Reply With Quote
  #4  
Old 27th September 2012, 11:02
calixsierra calixsierra is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Got the same problem too.

Have you solved it?
Reply With Quote
  #5  
Old 28th September 2012, 00:11
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,266
Thanks: 82
Thanked 24 Times in 20 Posts
 
Default

sorry for not updating the thread: I solved it and it was entirely my own fault.

I forgot to add these TCP ports to my egress filtering firewall: 465,587,995
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Email Working ISPConfig3 Squirrelmail and Courier etc Ian Wilson Installation/Configuration 17 19th June 2013 22:58
Sending email issue lezelf Installation/Configuration 15 9th August 2011 11:20
ERROR: Connection dropped by IMAP server. [Centos 5.4, courier imap,squirrel, etc] darevil HOWTO-Related Questions 7 9th June 2010 14:49
Sending mail ISPConfig 3 but not receivind catza Installation/Configuration 20 19th May 2010 12:47
Unable send receive emails vassilis3 Installation/Configuration 15 19th May 2007 14:34


All times are GMT +2. The time now is 22:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.