#1  
Old 19th September 2012, 13:48
keba keba is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Change Website IP (internet IP)

We have 2 internet IP using different router: router A (LAN IP: 192.168.1.1) router B (192.168.2.1)

from beginning i'm install ISPConfig 3 using nginx and ubuntu 12.04LTS (server got 2 NIC, eth0 is 192.168.2.x, and eth1 is 192.168.1.x) so ISPconfig address will be https://192.168.2.x:8080 and the internet IP for all website will be served by router B

now i wanna change all the website to router A's internet IP, already add new IP (router A internet IP) @ ISPConfig => System => Server IP addresses. and then go to Sites => website => change all websites V4 IP to the new added IP. then reboot server (do we need to reboot server or just restart nginx?)

after reboot check back @ vim /etc/nginx/sites-available/domain.vhost
it's look like OK
Code:
server {
        listen new_internet_IP:80;
        server_name domain.com;

        root   /var/www/domain.com/web;
        ...
but when i go for domain domain.com it's just show the Welcome to nginx! i'm sure that the root /var/www/domain.com/web; is correct! Why nginx did not point mine domain to the proper path?

P/S: domain already change IP address using 3rd DNS service, i'm also ping this domain, it's return the new IP so not DNS problem too!

Do i miss sth important for changing websites IP?

Many Thanks and Best Regards.

Last edited by keba; 19th September 2012 at 14:16.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th September 2012, 12:10
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Do you see new_internet_IP in the output of
Code:
ifconfig
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd September 2012, 03:29
keba keba is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Do you see new_internet_IP in the output of
Code:
ifconfig
?
as in the first post

new internet IP will be served by the router A (192.168.1.1) and my eth1 is 192.168.1.x (while point to new internet IP after do such thing describle on the first post, it forward to my server but only show the welcome to nginx! page)

Thnks
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd September 2012, 11:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

That doesn't answer my question as you said nothing abozut your ifconfig output in the first post.

nginx will serve the correct page only if the IP is listed by ifconfig.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
keba (24th September 2012)
  #5  
Old 24th September 2012, 03:04
keba keba is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Code:
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1f:c6:e7:e4:d0
          inet addr:192.168.2.102  Bcast:192.168.2.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::21f:c6ff:fee7:e4d0/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:36600 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:158 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:2362277 (2.3 MB)  TX bytes:16507 (16.5 KB)
          Interrupt:18

eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1f:c6:e7:e4:03
          inet addr:192.168.1.102  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::21f:c6ff:fee7:e403/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1403297 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:782830 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:183791514 (183.7 MB)  TX bytes:2731848448 (2.7 GB)
          Interrupt:17



lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:871868 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:871868 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:1224312051 (1.2 GB)  TX bytes:1224312051 (1.2 GB)
ifconfig. u mean that i must using static Internet IP inside ifconfig?
Reply With Quote
  #6  
Old 24th September 2012, 13:13
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

The IP that you use in the nginx vhost configuration must be listed in ifconfig.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
keba (24th September 2012)
  #7  
Old 24th September 2012, 13:30
keba keba is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Thanks, falko!

Oh i see, must configure eth1 as a static internet IP... so we can not using the PPPOE methods or DHCP from router, only directly Static internet IP...

BTW, but for the eth0 no need for that right? ispconfig automatically call out the internet IP via eth0 and point my domain to the right page!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I change the ISPConfig Website IP, not the server IP? mcaramb Installation/Configuration 1 9th June 2009 12:24
cannot receive emails after made website online llamy General 20 27th December 2007 01:14
Problem on Internet disconnection satimis Server Operation 0 27th September 2007 02:46
set up 301 redirect from old website to new website showe1966 Server Operation 1 22nd September 2007 12:30
Domain Change in website Jose Gosalbez Installation/Configuration 15 19th July 2006 12:38


All times are GMT +2. The time now is 17:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.