Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 17th September 2012, 03:56
atjensen11 atjensen11 is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 199
Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default Broken Email Server in Multiserver Setup

I followed the multiserver setup How To for Debian.

Everything was working great until I tried to mess with it.

I originally setup the mail server with the hostname "mail1". I decided I wanted to change the hostname to "mx1".

I changed the value in the mail server's /etc/hostname and /etc/mailname files. I also went through /etc/postfix/main.cf and changed the appropriate hostnames.

I went into the ISPConfig administration panel on the primary server and changed the hostname of the mail server under System->Servers.

I then changed my mind and reverted all the changes I had made. After reverting the changes, the mail server will still send and receive emails, but it doesn't appear that they primary server can control the mail server anymore.

For example, I tried creating a new email domain of "example.com". That domain was never created under /var/vmail of the mail server.

Please help. I tried finding some log files, but the ISPConfig log file on the primary server was empty.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
User unknown in relay recipient table Taxick Installation/Configuration 12 9th April 2013 12:31
Local mail server - final touch Alexhor Installation/Configuration 4 12th April 2012 22:33
ISPConfig3 mail doesn't work Marr General 6 1st September 2010 09:32
problem with upgrade to 2.2.34 brianetilley Installation/Configuration 14 11th November 2009 17:22
Webmail Relay Error palkat General 17 23rd April 2006 18:12


All times are GMT +2. The time now is 05:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.