Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th September 2012, 10:22
THpubs THpubs is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Ubuntu 12.04 KVM : Guest Machine Can't connect to the Network!

Just stup KVM on my Ubuntu 12.04 exactly according to your guide. But, the guest machine can't connect to the network. It can't get an ip through DHCP and it won't work even if I manually set the IP. Please help!

The /etc/network/interfaces file in the host :

Code:
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet manual

auto br0
iface br0 inet dhcp
        bridge_ports eth0
        bridge_stp off
        bridge_fd 0
        bridge_maxwait 0
ifconfig results of the bridge :

Code:
br0       Link encap:Ethernet  HWaddr d0:27:88:b0:e4:38  
          inet addr:192.168.20.100  Bcast:192.168.20.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::d227:88ff:feb0:e438/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:64 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:58 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:8252 (8.2 KB)  TX bytes:7924 (7.9 KB)

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr d0:27:88:b0:e4:38  
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:64 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:59 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:9148 (9.1 KB)  TX bytes:7970 (7.9 KB)
          Interrupt:41 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

virbr0    Link encap:Ethernet  HWaddr 76:58:19:00:d8:81  
          inet addr:192.168.122.1  Bcast:192.168.122.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th September 2012, 09:43
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Can you post the outputs of
Code:
ifconfig
and
Code:
route -nee
from the virtual machine?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 15th September 2012, 10:22
THpubs THpubs is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I attached the screenshot of those commands
Attached Images
 
Reply With Quote
  #4  
Old 15th September 2012, 19:13
THpubs THpubs is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I just discovered the problem! Its the firewall! If I disable the firewall, everything works fine! Anyone know how to make it work with the firewall enabled?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
kvm, network, ubuntu, ubuntu 12.04

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ubuntu 12.04 - kvm network interface empty nzimas HOWTO-Related Questions 2 11th May 2012 22:10
can't send/receive mail fedora 12 - ispconfig 3 ev0css Installation/Configuration 9 17th May 2010 21:44
Debian Lenny apt-get update failed to fetch qriz Installation/Configuration 3 31st October 2009 22:19
Cant get Mail to work samcamfilms General 7 31st July 2009 17:59
Can't send mail [Lenny ISPConfig 3] Deficit HOWTO-Related Questions 2 14th June 2009 14:30


All times are GMT +2. The time now is 08:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.