Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 8th September 2012, 22:27
rcamies rcamies is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy mod_ruby problems on openSuSE 12.2

HI,

I've tried current IspConfig (1.0.4.6) on OpenSuSE 12.2 (After making a image with clonezilla of my running OpenSuse 12.1 config). while I'm capable of getting it working, There's one problem lingering.

I can successfuly complie mod_ruby, but after installation, Apache won't start and I get an error about "ruby_dln_librefs" not defined.

I couldn't find any possible solutions on the net and found mod_ruby to be unmaintained for three years now. I suspect it having to do with ruby 1.9 being experimental in mod_ruby 1.3.0, and the current version of Ruby (1.9.3) used by the distro not being compatible.

Unfortunately, since I've got only one system running, and I reverted back to my 12.1 image (which works perfectly well), I can't do any more testing.

has anyone necountered the same and found a solution (besides not installing ruby. It's not needed for IspConfig, I know).

As far as I found out, It's not working on latest releases of Fedora either, so maybe IspConfig should be checking if it is installed and not offer the option on the pannel if it isn't. If it is installed and selected, a wrong conf/vhost file for apache may be generated, resulting in a failure to start the site or arpoache as a whole.

with kind regards,
René Camies
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Tags
apache, ispconfig, mod_ruby, opensuse, ruby

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
opensuse 11.4 ispconfig3 dovecot problems anubisg1 HOWTO-Related Questions 1 13th June 2011 18:58
OpenSuSE 11 How-to problems baldur2630 Installation/Configuration 1 1st October 2008 13:16
Problems with installation on openSUSE 10.2 douglaslopezt Installation/Configuration 3 24th August 2007 22:04
Opensuse 10.2 installation PROBLEMS!!!!! AmieGibson Installation/Configuration 1 7th April 2007 14:18
Empty Recycle Bin jon335 General 40 6th May 2006 11:56


All times are GMT +2. The time now is 12:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.