Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 15th August 2012, 00:58
abrichr abrichr is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix/Courier/Mysql/Squirrelmail slow!

Hello,

I followed the guide at http://www.howtoforge.com/virtual-us...untu-12.04-lts, and after much searching and tweaking, was finally able to get it up and running.

I currently have two accounts set up, sales@abc.com and andrew@abc.com. Both accounts are able to receive and send mail to/from each other through squirrelmail.

However, after having set everything up, the server is responding significantly slower than previously. Furthermore, several alarming lines that keep reappearing in /var/mail/mail.log:

Code:
amavis[27187]: (27187-14) (!)ClamAV-clamd: Can't connect to UNIX socket /var/run/clamav/clamd.ctl: Connection refused, retrying (2)

amavis[27187]: (27187-14) (!)ClamAV-clamd av-scanner FAILED: run_av error: Too many retries to talk to /var/run/clamav/clamd.ctl (Can't connect to UNIX socket /var/run/clamav/clamd.ctl: Connection refused) at (eval 100) line 375.\n

amavis[27187]: (27187-14) (!!)WARN: all primary virus scanners failed, considering backups

amavis[32136]: Net::Server: Ran out of accept retries!

amavis[27187]: (27187-14) (!)ClamAV-clamscan av-scanner FAILED: /usr/bin/clamscan KILLED, signal 9 (0009) at (eval 100) line 596.

amavis[27187]: (27187-14) (!!)TROUBLE in check_mail: virus_scan FAILED: AV: ALL VIRUS SCANNERS FAILED

amavis[27187]: (27187-14) (!)PRESERVING EVIDENCE in /var/lib/amavis/tmp/amavis-20120814T220242-27187

Failed to connect to socket /tmp/fam--
Regarding the second line, the file does at least exist:

Code:
# ls -alh /var/run/clamav/clamd.ctl
srw-rw-rw- 1 clamav clamav 0 Aug 14 21:56 /var/run/clamav/clamd.ctl
Regarding the last line, I found a post at http://serverfault.com/questions/319...socket-tmp-fam. I changed the primary group of user 'vmail' to 'vmail' with the following command:

Code:
usermod -g vmail vmail
And then restarted postfix and courier, with no change in behaviour.

Any help would be appreciated!
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pure-ftpd/fsockopen slow mjnet Installation/Configuration 17 26th April 2012 17:03
Wordpress admin on nginx+php5-fpm on VPS incredibly slow. Other apps/WP front end OK talkingnews General 6 28th January 2012 12:46
I need help to debug a slow website vtapas Server Operation 15 10th August 2011 10:50
Ultra Slow server no connection or console wontolla Installation/Configuration 12 5th January 2011 13:41
really slow website access itgroup Installation/Configuration 2 17th July 2006 15:21


All times are GMT +2. The time now is 14:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.