Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th August 2012, 00:58
abrichr abrichr is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix/Courier/Mysql/Squirrelmail slow!

Hello,

I followed the guide at http://www.howtoforge.com/virtual-us...untu-12.04-lts, and after much searching and tweaking, was finally able to get it up and running.

I currently have two accounts set up, sales@abc.com and andrew@abc.com. Both accounts are able to receive and send mail to/from each other through squirrelmail.

However, after having set everything up, the server is responding significantly slower than previously. Furthermore, several alarming lines that keep reappearing in /var/mail/mail.log:

Code:
amavis[27187]: (27187-14) (!)ClamAV-clamd: Can't connect to UNIX socket /var/run/clamav/clamd.ctl: Connection refused, retrying (2)

amavis[27187]: (27187-14) (!)ClamAV-clamd av-scanner FAILED: run_av error: Too many retries to talk to /var/run/clamav/clamd.ctl (Can't connect to UNIX socket /var/run/clamav/clamd.ctl: Connection refused) at (eval 100) line 375.\n

amavis[27187]: (27187-14) (!!)WARN: all primary virus scanners failed, considering backups

amavis[32136]: Net::Server: Ran out of accept retries!

amavis[27187]: (27187-14) (!)ClamAV-clamscan av-scanner FAILED: /usr/bin/clamscan KILLED, signal 9 (0009) at (eval 100) line 596.

amavis[27187]: (27187-14) (!!)TROUBLE in check_mail: virus_scan FAILED: AV: ALL VIRUS SCANNERS FAILED

amavis[27187]: (27187-14) (!)PRESERVING EVIDENCE in /var/lib/amavis/tmp/amavis-20120814T220242-27187

Failed to connect to socket /tmp/fam--
Regarding the second line, the file does at least exist:

Code:
# ls -alh /var/run/clamav/clamd.ctl
srw-rw-rw- 1 clamav clamav 0 Aug 14 21:56 /var/run/clamav/clamd.ctl
Regarding the last line, I found a post at http://serverfault.com/questions/319...socket-tmp-fam. I changed the primary group of user 'vmail' to 'vmail' with the following command:

Code:
usermod -g vmail vmail
And then restarted postfix and courier, with no change in behaviour.

Any help would be appreciated!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th August 2012, 01:04
abrichr abrichr is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I restarted the server, and it doesn't seem as if there are any more problems relating to amavis or clam. However, the server is still quite slow, and these lines appear very frequently in /var/log/mail.log:


Code:
imapd: Failed to connect to socket /tmp/fam--
imapd: last message repeated 5 times

Last edited by abrichr; 15th August 2012 at 01:05. Reason: Typo
Reply With Quote
  #3  
Old 15th August 2012, 14:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Does the server have enough RAM? I think it should have at least 1GB.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 15th August 2012, 16:42
abrichr abrichr is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It only has 512MB. I could certainly upgrade it, but that doesn't address the error in the logfile...
Reply With Quote
  #5  
Old 16th August 2012, 10:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Why not? It is possible that services don't work correctly if there's not enough RAM.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pure-ftpd/fsockopen slow mjnet Installation/Configuration 17 26th April 2012 17:03
Wordpress admin on nginx+php5-fpm on VPS incredibly slow. Other apps/WP front end OK talkingnews General 6 28th January 2012 12:46
I need help to debug a slow website vtapas Server Operation 15 10th August 2011 10:50
Ultra Slow server no connection or console wontolla Installation/Configuration 12 5th January 2011 13:41
really slow website access itgroup Installation/Configuration 2 17th July 2006 15:21


All times are GMT +2. The time now is 12:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.