Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Other Forums > Smalltalk

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 30th July 2012, 14:04
Nap Nap is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 150
Thanks: 10
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Installing Joomla 2.5.6 using Mod-PHP

Hi
I am trying to install Joomla 2.5.6 on my server using Mod-PHP handler but the installer goes into an infinite loop after I select the language.

When I choose to use FastCGI instead (done through ISPConfig) and wait a bit for the cache/buffer to clear, the Joomla installer DOES NOT loop indefinately but actually makes it to the next screen where it shows me the php setting I have. Here it shows "output_buffering" on and recommends I turn it off. Which I can easily do via the default php.ini for the server.

But here is where my dilema starts.

The reason for needing to use Mod-PHP rather than FastCGI is that Mod-PHP enables the use of PHP settings inside .htaccess files. This is a critical feature I need at this point in time.
You see, I have some scripts that need register_globals and magic_quotes_gpc on for them to work. I am not in a position at the moment to fix them. Perhaps some time in the future, but not right now.

Mod-PHP allows me to set my php.ini file for a more secure server setup, ie by having register_globals and magic_quotes_gpc OFF by default, and then turn them on where required via .htaccess inside specific folders.

However, if I use FastCGI, I can't control php settings on a per folder basis. I only have the option to set php.ini settings on a site basis. This is unsatisfactory for me.

I've been a Joomla (pre-version 2) user for a number of years now on a server running Mod-PHP, and would like to continue with Joomla. But if it's not going to work, then I have to look at another CMS.

1) Has anyone been able to install Joomla 2.5.6 (or similar version) using Mod-PHP? How did you do it?
2) If I've miss understood something here, please feel free to enlighten me.

Cheers,
Nap
__________________
My VPS system:
(Ubuntu 14.04 LTS, Kernel 3.15.4-x86_64, Apache 2.4.7, MySQL 5.5.38, PHP 5.5.9, ISPConfig 3.0.5.4p1, Webmin, PureFTP & Quota, phpMyAdmin, postfix, dovecot, clamav, spamassassin, awstats, fail2ban, Jailkit, bind9, vlogger, webalizer)
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Only Problems since Updating from 3.0.3.3 to 3.0.4.1 mbay General 4 17th May 2012 13:56
ubuntu and nginx delgado2061 Installation/Configuration 0 28th November 2011 00:36
Problem with services!! banzaiwebstudio.com Installation/Configuration 7 19th May 2010 22:13
Unable to install ISPConfig bdonecker Installation/Configuration 21 26th May 2009 09:20
Apache2 Freezes celtic Server Operation 31 28th May 2007 18:18


All times are GMT +2. The time now is 07:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.