Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 11th July 2012, 08:43
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 265
Thanked 151 Times in 131 Posts
Default XenServer to VMware (Debian Squeeze)

I've got a XenServer VM what I would like to convert to VMware.
This can "in theory" be done with "VMware vCenter Converter Standalone Client".

In theory...

When you run the Converter as is, it will give an error when 99% is done of the converting.
Code:
FAILED: An error occurred during the conversion: 'GrubInstaller::InstallGrub: /usr/lib/vmware-converter/installGrub.sh failed with return code: 127, and message: Installing GRUB1 on (hd0)... /vmware-updateGrub.sh: 59: grub:
not found Error installing GRUB Error running vmware-updateGrub.sh through chroot into /mnt/p2v-src-root '
Basically the error is caused because the NEW layout responce string from: grub-install -v (grub-install (GRUB) 1.98+20100804-14+squeeze1)
The converter does not recognize the responce.
It should be: grub-install (GNU GRUB 1.98+20100804-14+squeeze1)

To fix this I added the following to /usr/sbin/grub-install:

Code:
if [ $# -eq 1 -a "$1" = "-v" ] ; then
  echo "grub-install (GNU GRUB 1.98+20100804-14+squeeze1)"
  exit 0
fi
Now when running the converter I get the following error:
Code:
FAILED: An error occurred during the conversion: 'GrubInstaller::InstallGrub: /usr/lib/vmware-converter/installGrub.sh failed with return code: 1, and message: Installing GRUB2 on (hd0)... /usr/sbin/grub-setup: error:
no such disk. Error installing GRUB Error running vmware-updateGrub.sh through chroot into /mnt/p2v-src-root
Unfortinatly running the created VM I get the error:
Code:
Error loading operating system_
When I boot from CD into rescue mode, I do see all the files
I guess that the only problem is Grub.
Now how do I reinstall Grub, and where should it be installed?
Using the Reinstall GRUB boot loader option from the rescue option does not fix the problem.

Anyone here who might know how and where to install the GRUB boot loader?
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installation just stops, and dies. cosmicsafari Installation/Configuration 3 19th July 2011 10:24
VMWare server on Debian Squeeze working unclecameron HOWTO-Related Questions 9 16th May 2011 21:17
[debian 5 + ispconfig 3] Unable to send mail tanakskool HOWTO-Related Questions 6 4th November 2009 18:20
Bind Failed christoph2k HOWTO-Related Questions 4 28th April 2007 00:57
e-mail problem!!! Debian 3.1 maroonworks Installation/Configuration 18 6th December 2005 14:42


All times are GMT +2. The time now is 00:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.