Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 10th July 2012, 00:06
rjbathgate rjbathgate is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mac Server - Postfix Issue on certain ISP or Network

Hi,

I have Mac Server and MAMP running as my local server, and have set up Postfix in MAMP to enable outgoing mail.

I have the smart host set as gmail.com

When I connect the machine to the internet using my mobile phone network (vodafone), all works perfectly.

However, when I connect the machine to the internet with my normal ISP, through my LAN, postfix returns the error:

Host or Domain name not found. Name service error for name=gmail.com type=MX Host not found, try again

I have tried it changing the smarthost to the ISP's mail.isp.com, same issue.

Using the command dig gmail.com (or indeed dig myisp.com) it ONLY returns A names, no MX. A 'dig gmail.com MX' (or dig myisp.com MX) returns a timeout.

My LAN is a router behind a modem, nothing more than that.

So, where should I start?

The fact it works on my vodafone ISP suggests it's either an issue with my normal ISP blocking something? or my local network set up?

Any suggestions, most appreciated.

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Local mail server - final touch Alexhor Installation/Configuration 4 12th April 2012 22:33
Sending email issue lezelf Installation/Configuration 15 9th August 2011 11:20
SquirrelMail login not working glenneh Installation/Configuration 13 9th April 2011 20:01
Sending emails with custom FROM email address merisor Installation/Configuration 4 8th February 2010 16:27
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47


All times are GMT +2. The time now is 12:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.