#1  
Old 10th June 2012, 18:47
ayw ayw is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Question Lighttpd failing to install

I'm fairly new to the whole VPS thing and hardly know what I'm doing, however I've been following all kinds of tutorials all over the place and keep getting the same issue time and time again.

This is what I'm trying to acheive:
http://www.howtoforge.com/installing...n-ubuntu-12.04

This is what I'm getting at the first hurdle:
Code:
sudo apt-get install lighttpd
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:
 lighttpd : Depends: libterm-readline-perl-perl but it is not going to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.
I'm on a VPS running Ubuntu LTS 12.04 - the provider automatically installs Apache, PHP, MySql etc, but I removed them first but still had the above issue.

I've tried a conundrum of things, all mainly shots in the dark.

Any help would be very much appreciated.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th June 2012, 21:42
rosehosting rosehosting is offline
Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 6 Posts
Default

Can you try running:

Code:
apt-get clean && apt-get autoclean
followed by

Code:
apt-get update && apt-get upgrade --show-upgraded
then try to re-run the installation of lighthttp. If that is still not working, then please post the sources you're using.

Also, I would personally go and install libterm-readline-perl-perl manually and proceed with the installation.
Reply With Quote
  #3  
Old 15th June 2012, 04:01
ayw ayw is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Thanks rosehosting:
I haven't tried your solution as I got it sorted another way.
Solution used here:
http://redmine.lighttpd.net/boards/2...8#message-5188

Best wishes.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ayw For This Useful Post:
falko (15th June 2012)
Reply

Bookmarks

Tags
lighttpd, linux, ubuntu 12.04

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Dovecot is failing when i install ISPConfig 3 wachira Installation/Configuration 12 23rd December 2010 22:23
New Install - Namerserver Failing djenn Installation/Configuration 2 18th November 2010 13:55
The Perfect Server - 7.10 Server (PHP5 & PHP5 Packages Install Snag) giganet HOWTO-Related Questions 8 9th December 2008 21:05
problem install perl modules Cirox Installation/Configuration 10 16th May 2007 16:04
/usr/bin/make install install HTML::Parser -- NOT OK oddo Installation/Configuration 4 14th March 2006 18:32


All times are GMT +2. The time now is 14:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.