#1  
Old 3rd June 2012, 03:10
tommytomato tommytomato is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Perfect Server 12.04

Hi all

I've been following the Perfect Server 12.04 tut

wanted to know why I get the message

Quote:
ERROR: Connection dropped by IMAP server.
after installing SquirrelMail

TT
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th June 2012, 08:43
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,499 Times in 4,328 Posts
Default

Your imap server s not started. Restart the iamp server and check the mail.log file for errors.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 4th June 2012, 09:16
tommytomato tommytomato is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've tried to install this a few times now and I get the same problem

service start imap
start: unrecognized service

TT
Reply With Quote
  #4  
Old 4th June 2012, 09:21
tommytomato tommytomato is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

this is in the mail.err

Code:
Jun  4 15:12:56 rockinghamgateway dovecot: imap(tommytomato): Error: user tommytomato: Initialization failed: mail_location not set and autodetection failed: Mail storage autodetection failed with home=/home/tommytomato
Jun  4 15:12:56 rockinghamgateway dovecot: imap(tommytomato): Error: Invalid user settings. Refer to server log for more information.
TT
Reply With Quote
  #5  
Old 4th June 2012, 09:38
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,499 Times in 4,328 Posts
 
Default

The imape server that you installed is dovecot accoding to the logfile. So the restart command is:

service restart dovecot

1) Is ispconfig installed and have you created a email user in ispconfig?
2) Did you use the full email address to login to imap? The username is "user@domain.tld" and not just "user".
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig3 mail doesn't work Marr General 6 1st September 2010 09:32
Email problem 'Cannot set my user or group id.' (using ISPConfig 3 + OpenSuSE 11.2) urosm Installation/Configuration 5 19th June 2010 22:41
I don't recieve mail. privir Installation/Configuration 2 3rd June 2009 22:08
Howtoforge the perfect Server(links) rini90 Installation/Configuration 0 14th December 2008 10:58
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01


All times are GMT +2. The time now is 01:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.