Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 13th May 2012, 02:57
nzimas nzimas is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 47
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation

Same Squirrelmail error here.
Followed http://www.howtoforge.com/virtual-us...ian-squeeze-p4 meticulously and revised some crucial steps.

Here's what I have gathered o far.

Quote:
May 13 01:31:28 mail imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 13 01:31:28 mail authdaemond: authmysql: MYSQL_SERVER nor MYSQL_SOCKET set in/etc/courier/authmysqlrc.
May 13 01:31:28 mail imapd: LOGIN FAILED, user=whatever@whatever.tld, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 13 01:31:28 mail imapd: authentication error: Input/output error
May 13 01:32:09 mail postfix/qmgr[1394]: 0DD4A18A167: from=<root@whatever.tld>, size=764, nrcpt=1 (queue active)
May 13 01:32:09 mail postfix/qmgr[1394]: D3C3A18A163: from=<root@whatever.tld>, size=786, nrcpt=1 (queue active)
May 13 01:32:09 mail postfix/proxymap[1437]: warning: connect to mysql server 127.0.0.1: Access denied for user 'postfix'@'localhost' (using password: YES)
Nowhere in the howto is an instructio to add user postfix to mysql, it must be noted.

Moreover, when i run mailx whatever@whatever.tld, apparently the message is sent (or at least queued)
Quote:
May 13 01:48:20 mail postfix/smtp[1467]: DE2AC18A169: to=<whatever@whatever.tld>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=26, delays=0.02/0.01/0.01/26, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=01422-01, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 2E2E018A16A)
May 13 01:48:20 mail postfix/qmgr[1394]: DE2AC18A169: removed
May 13 01:53:20 mail postfix/smtpd[1473]: timeout after END-OF-MESSAGE from localhost[127.0.0.1]
May 13 01:53:20 mail postfix/smtpd[1473]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
although it never gets delivered, therefore /home/vmail/whatever.tld/whatever is never created.

Lastly, although I am behimd a NAT'ed XEN guest, iptables on dom0 is reroutimg everything correctly.
Moreover, I believe the issue lies within the domU itself. Doesn't look like a networking misconfiguration.

Last edited by nzimas; 13th May 2012 at 03:08.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 13th May 2012, 03:07
nzimas nzimas is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 47
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ignore the errors related to /etc/courier/authmysqlrc.
Had a couple of typos there

This is what mail.log says now:
Quote:
May 13 01:58:12 mail amavis[588]: Using primary internal av scanner code for ClamAV-clamd
May 13 01:58:12 mail amavis[588]: Found secondary av scanner ClamAV-clamscan at /usr/bin/clamscan
May 13 01:58:12 mail amavis[588]: Creating db in /var/lib/amavis/db/; BerkeleyDB 0.42, libdb 4.8
May 13 01:58:13 mail authdaemond: modules="authmysql", daemons=5
May 13 01:58:13 mail authdaemond: Installing libauthmysql
May 13 01:58:13 mail authdaemond: Installation complete: authmysql
May 13 01:58:18 mail postfix/master[1395]: daemon started -- version 2.7.1, configuration /etc/postfix
May 13 02:00:02 mail postfix/pickup[1400]: 9D38A18A169: uid=0 from=<root>
May 13 02:00:02 mail postfix/cleanup[1433]: 9D38A18A169: message-id=<20120513000002.9D38A18A169@whatever.tld>
May 13 02:00:02 mail postfix/qmgr[1401]: 9D38A18A169: from=<root@whatever.tld>, size=330, nrcpt=1 (queue active)
May 13 02:00:24 mail postfix/smtpd[1442]: connect from localhost[127.0.0.1]
May 13 02:00:24 mail postfix/smtpd[1442]: 3F84418A16B: client=localhost[127.0.0.1]
May 13 02:00:24 mail postfix/cleanup[1433]: 3F84418A16B: message-id=<20120513000002.9D38A18A169@whatever.tld>
May 13 02:00:24 mail postfix/qmgr[1401]: 3F84418A16B: from=<root@mail.nn24.com>, size=761, nrcpt=1 (queue active)
May 13 02:00:24 mail amavis[1421]: (01421-01) Passed CLEAN, <root@mail.nn24.com> -> <webmaster@whatever.tld>, Message-ID: <20120513000002.9D38A18A169@whatever.tld>, mail_id: k5gLVG+NfoLy, Hits: 0.378, size: 330, queued_as: 3F84418A16B, 21605 ms
May 13 02:00:24 mail postfix/smtp[1436]: 9D38A18A169: to=<whatever@whatever.tld>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=22, delays=0.04/0.01/0.01/22, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=01421-01, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 3F84418A16B)
May 13 02:00:24 mail postfix/qmgr[1401]: 9D38A18A169: removed
May 13 02:00:24 mail postfix/proxymap[1434]: warning: connect to mysql server 127.0.0.1: Access denied for user 'postfix'@'localhost' (using password: YES)
May 13 02:00:24 mail postfix/virtual[1447]: warning: table virtual_mailbox_maps: lookup whatever.tld@whatever.tld: Success
May 13 02:00:24 mail postfix/virtual[1447]: 3F84418A16B: to=<whatever.tld@whatever.tld>, relay=virtual, delay=0.03, delays=0.01/0.02/0/0.01, dsn=4.3.5, status=deferred (mail system configuration error)
Reply With Quote
  #13  
Old 13th May 2012, 14:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nzimas View Post
Same Squirrelmail error here.
Followed http://www.howtoforge.com/virtual-us...ian-squeeze-p4 meticulously and revised some crucial steps.

Here's what I have gathered o far.


Nowhere in the howto is an instructio to add user postfix to mysql, it must be noted.

Moreover, when i run mailx whatever@whatever.tld, apparently the message is sent (or at least queued)

although it never gets delivered, therefore /home/vmail/whatever.tld/whatever is never created.

Lastly, although I am behimd a NAT'ed XEN guest, iptables on dom0 is reroutimg everything correctly.
Moreover, I believe the issue lies within the domU itself. Doesn't look like a networking misconfiguration.
Since you posted this in the ISPConfig 3 forum: do you use ISPconfig 3 together with the "Virtual Users" setup? This doesn't work.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #14  
Old 13th May 2012, 15:18
nzimas nzimas is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 47
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Cool

Bummer. Sorry, Falko. Only paid attention to the thread title, not the forum.
Don't like to open new threads about topics already started by someone else.

Anyway, I have managed to solve the issue by adding the postfix user to MySQL with the privileges the default admin_mail user enjoys. This step is not mentioned in the howto I have used as a reference.
Now it does work

Code:
 GRANT SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE ON mail.* TO 'postfix'@'localhost' IDENTIFIED BY '<password>';
 GRANT SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE ON mail.* TO 'postfix'@'localhost.localdomain' IDENTIFIED BY '<password>';
flush privileges;
Now it's time for some serious real world testing.
The fact that the domU is NAT'ed may raise some interesting challenges (or not; so far iptables masquerade is routing it all just fine). If so, I'll be a good boy and open a new thread

Cheers and huge thanks for your impressive work.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sending email issue lezelf Installation/Configuration 15 9th August 2011 12:20
ISPConfig3 mail doesn't work Marr General 6 1st September 2010 10:32
Stange mail problem The-Ghost Installation/Configuration 6 25th April 2010 20:59
ERROR: Connection dropped by IMAP server. vrsho Installation/Configuration 1 22nd September 2009 11:57
The Perfect Setup - Debian Etch (Debian 4.0) some trouble daniel80 HOWTO-Related Questions 26 1st February 2008 17:30


All times are GMT +2. The time now is 08:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.