Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th May 2012, 14:17
alexander.bluemm alexander.bluemm is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to alexander.bluemm
Default ISPConfig 3.0.4.4, Problem with Monitoring ?

Hi all,

i tried to install this howto:
Installing A Web, Email & MySQL Database Cluster On Debian 6.0 With ISPConfig 3

I get no correct systemstates.

Overview on Host-1
(There is no OS-Information about Host-2)


Klicking on "More Information..." (Host-1) shows the details.


Klicking on "More Information..." (Host-2) shows no details.
On Host-2 the same Problems


Host-2 shows no Services, Memory Usage, etc.


Bugtracker-ID 2054 did not help.

Where is the Problem?

TNX in advance
Alex
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th May 2012, 14:28
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,975
Thanks: 825
Thanked 5,368 Times in 4,215 Posts
Default

There seems to be a database connection problem so that server2 can not connect to the database of the master. These kind of problems are caused mostly by wrong /etc/hosts file entries during install. When the hostname settings in /etc/hosts are wrong then the ispconfig installer and mysql database can not create correct mysql users. You can verify that by trying to connect with the mysql command from the slave to the master with the master connection details from the file /usr/local/ispconfig/server/lib/config.inc.php, if the connection fails then /etc/hosts was wrong during setup.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
alexander.bluemm (10th May 2012)
  #3  
Old 9th May 2012, 14:48
alexander.bluemm alexander.bluemm is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to alexander.bluemm
Default

Hi Till,

from Host-2 (slave) a login is possible.
But on /var/log/user.log there are these entries.

Host-1


Host-2


The attacker is an IE9.

tnx
der Alex
Reply With Quote
  #4  
Old 9th May 2012, 22:55
alexander.bluemm alexander.bluemm is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to alexander.bluemm
 
Default

Hi Till,

i've reinstalled this testsystem and it run.
I think you are right with your info.

Mny tnx
Alex
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ipv4-address problem - ISPConfig 3.0.4.4 t0rz Installation/Configuration 15 23rd April 2012 21:53
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 13:58
Loads of mysql connections to dbispconfig StrikerNL General 2 5th March 2009 14:31
Problem with ISPConfig (only 2 sites configured) ggarcia24 General 5 21st November 2008 12:49
ISPConfig DNS and virtual host configuration tips and problem Ripper Installation/Configuration 6 26th June 2007 00:29


All times are GMT +2. The time now is 16:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.