Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 20th April 2012, 15:41
morten44 morten44 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 37
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi
Thanks for feedback

Then i am back to square one!
We need the server to work with SMTP Authentication so its only used by authorized users.

I re-ran the squirrelmail and ispconfig install scripts but that did not help
I still cant get it to work with SMTP Authentication.
It asks me to enter the user and pass (fullmail address/password) but after 5sec it asks again and it does not do anything. Same username and password works in squirrelmail so i know its the right one.

If i send from localdomain to another domain on same server it works from outlook without smtp authetication as it is supposed to.
If I send out from our server it does not work.

I have no idea how to get around it
I have read that it does not work out of the box with Ubuntu 11.10 and we need to downgrade some packets to 11.04. Others say that I just have to do some changes to the smtp.conf file.

Is there anymore trouble shooting anyone can advice me to do?
If not I am really considering installing Debian/ISPConfig as not sure how to mvoe forward from here

Thanks again
Morten
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 20th April 2012, 15:51
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Have you tried the solutions posted here?

http://www.howtoforge.com/ubuntu-11....nism-available
Both variants should work, either to downgrade or to change the config file. But dont downgrade and change the config file together.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
morten44 (20th April 2012)
  #13  
Old 20th April 2012, 16:17
morten44 morten44 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 37
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi
Thanks again for reply
I will try that one more time.
I already did it once.

My problem with that solution was that i did downgrade but think that I already had done some changes to the smtp.conf file

So now I have rerun the ispconfig script and therefore believe that the smtp.conf file is back to deafault, so lets see if it will work after downgrade.

Its not totally clear for me how the smtp.conf file is supposed to look like in that link you sent as the onces attached below in comment are examples of changing without upgrade

Kind Regards
Morten
Reply With Quote
  #14  
Old 20th April 2012, 16:36
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

The defauklt file that comes with ISPConfig is:

Code:
pwcheck_method: saslauthd
mech_list: plain login
allow_plaintext: true
auxprop_plugin: mysql
sql_hostnames: {mysql_server_ip}
sql_user: {mysql_server_ispconfig_user}
sql_passwd: {mysql_server_ispconfig_password}
sql_database: {mysql_server_database}
sql_select: select password from mail_user where login = '%u'
The parts in {} are placeholders and should contain the mysql details for your server already.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #15  
Old 20th April 2012, 16:47
morten44 morten44 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 37
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for posting that
Will give it a try


Cheers
Reply With Quote
  #16  
Old 20th April 2012, 18:11
morten44 morten44 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 37
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Hi
It now works
Thanks for your help

I did the following
1. Checked that my smtp.conf file was identical to yours
2. I downgrated the packets as described in your link (did this before as well)
3. Rebooted and it still did not work

I then deleted the main.cf file and ran ISPConfig setup script again
Reboot and now it works

Thanks again for all your help

Regards
morten
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SMTP and Courier auth with full mail address becks87 Installation/Configuration 1 26th October 2010 16:07
Forcing SMTP AUTH with Postfix 2.5.1/Ubuntu 8.04 elorc Server Operation 10 12th August 2010 15:04
ERROR: Connection dropped by IMAP server. [Centos 5.4, courier imap,squirrel, etc] darevil HOWTO-Related Questions 7 9th June 2010 15:49
deb 3.1 smtp auth with vhcs2 adam HOWTO-Related Questions 9 1st September 2006 00:52
SMTP Auth problem maxx General 12 1st February 2006 03:48


All times are GMT +2. The time now is 05:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.