Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th April 2012, 03:01
Tastiger Tastiger is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 33
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Exclamation error in mailman setup - perfect sever Ubuntu 11.10 X64

The following error about says it all - had it working no problems under a x32 setup...

Code:
Setting up mailman (1:2.1.14-1ubuntu2) ...
Traceback (most recent call last):
  File "/var/lib/mailman/bin/list_lists", line 46, in <module>
    from Mailman import mm_cfg
  File "/var/lib/mailman/Mailman/mm_cfg.py", line 76
    DEFAULT_SERVER_LANGUAGE =
                             ^
SyntaxError: invalid syntax
Installing site language en ............................................ done.
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/mailman/bin/update", line 49, in <module>
    from Mailman import mm_cfg
  File "/var/lib/mailman/Mailman/mm_cfg.py", line 76
    DEFAULT_SERVER_LANGUAGE =
                             ^
SyntaxError: invalid syntax
dpkg: error processing mailman (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
 mailman
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code
any help appreciated

edit to add - also unable to uninstall mailman to try from scratch

Last edited by Tastiger; 16th April 2012 at 03:02. Reason: addition
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th April 2012, 10:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Please open /var/lib/mailman/Mailman/mm_cfg.py

and set
Code:
DEFAULT_SERVER_LANGUAGE = 'en'
Restart mailman afterwards.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 17th April 2012, 00:10
Tastiger Tastiger is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 33
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

OK done as suggested - now when setting new list I get the following:-

Code:
root@server1:~# newlist mailman
Enter the email of the person running the list: tkrall@xxxxx
Initial mailman password:
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/sbin/newlist", line 266, in <module>
    main()
  File "/usr/sbin/newlist", line 208, in main
    emailhost=host_name, urlhost=urlhost)
  File "/var/lib/mailman/Mailman/MailList.py", line 503, in Create
    self.__lock.lock()
  File "/var/lib/mailman/Mailman/LockFile.py", line 243, in lock
    self.__write()
  File "/var/lib/mailman/Mailman/LockFile.py", line 422, in __write
    fp = open(self.__tmpfname, 'w')
IOError: [Errno 2] No such file or directory: '/var/lib/mailman/locks/<site>.lock.server1.jones.dhs.org.9445.0'
Reply With Quote
  #4  
Old 17th April 2012, 13:01
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Looks as if mailman isn't fully installed. Please run
Code:
apt-get install mailman
and try again.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 17th April 2012, 23:15
Tastiger Tastiger is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 33
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Looks as if mailman isn't fully installed. Please run
Code:
apt-get install mailman
and try again.
That did the trick

now back to this thread to see if I can get the links working properly with vhosts
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chrome + Ubuntu + Flash player andor Desktop Operation 1 25th May 2010 16:59
Perfect Setup Ubuntu Feisty Fawn 7.04 - Problem to login with IMAP and POP3 (failed) gbo HOWTO-Related Questions 3 9th April 2008 23:54
Cant login to Mail on Ubuntu 7 Perfect Setup + IspConfig sbmart Installation/Configuration 3 5th August 2007 11:08
The Perfect Setup - Ubuntu 6.10 Server (Edgy Eft) - Page 4 carloscastaneda HOWTO-Related Questions 2 10th December 2006 22:50
Ubuntu "the perfect setup with RAID 1" Hans Installation/Configuration 1 16th January 2006 17:50


All times are GMT +2. The time now is 13:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.