Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th March 2012, 08:38
dynamind dynamind is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mödling bei Wien
Posts: 62
Thanks: 21
Thanked 9 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to dynamind
Default mx domains visible in google search causing duplicate content

hello,

there something really weird happening now, I check google for all index sites and found:

http://www.google.at/#hl=de&q=site:seo-werbeagentur.com

do you have an idea whats wrong suddenly?? the mx01 andd mx02 domains are indexed in google :S
this issues only appears on domains bought at domain.com ... not with domains registered at easyname or dot.tk
could it be an ISPconfig related issue or can it depend on the nameservers from domain.com?

Last edited by dynamind; 30th March 2012 at 08:41.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th March 2012, 08:50
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,672
Thanks: 819
Thanked 5,317 Times in 4,170 Posts
Default

The issue itself is not caused by ispconfig, but there are some genarl considerations that you should do for all hosted websites when it comes to duplicate content:

1) Create only the nescessary dns records. E.g. ceate a a-record for the domain and a a-record for the www subdomain and dont use wildcard (*) DNS records.

2) Dont use wildcard subdomains in apache. Check your website settings and ensure that you use e.g. auto subdomain www and not auto subdomain *.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 30th March 2012, 08:53
dynamind dynamind is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mödling bei Wien
Posts: 62
Thanks: 21
Thanked 9 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to dynamind
Default dns settings



that's so curious, I have changed nothing and now this results!
Reply With Quote
  #4  
Old 30th March 2012, 09:00
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,672
Thanks: 819
Thanked 5,317 Times in 4,170 Posts
Default

The mx01 and mx02 records dont come from this dns server. Either this dns server is not the authoritive dns server for the domain or the records are added in the dns server of the domain registrar directly.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 30th March 2012, 09:08
dynamind dynamind is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mödling bei Wien
Posts: 62
Thanks: 21
Thanked 9 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to dynamind
Default



do you see an error in the settings?
there is even something else I can't explain, I set the redirect to www. now and curl shows this result:

C:\windows\system32>curl -I www*mx01.semseo-agency*com
HTTP/1.1 301 Moved Permanently
Date: Fri, 30 Mar 2012 07:02:41 GMT
Server: Apache
location: hxxp://www.seo-werbeagentur.com/
Vary: Accept-Encoding
Content-Type: text/html

different domain, how come!

Last edited by dynamind; 30th March 2012 at 09:12.
Reply With Quote
  #6  
Old 30th March 2012, 09:22
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,672
Thanks: 819
Thanked 5,317 Times in 4,170 Posts
Default

You have a wildcard dns as I described above and this can cause your problem and should never be set if you care abot seo.

Regarding your curl test: the redirect is ok and recommended for seo.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
dynamind (30th March 2012)
  #7  
Old 30th March 2012, 09:32
dynamind dynamind is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mödling bei Wien
Posts: 62
Thanks: 21
Thanked 9 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to dynamind
Default

yes till, but the redirect leads to a dfifferent domain:

C:\windows\system32>curl -I www*mx01.semseo-agency*com
HTTP/1.1 301 Moved Permanently
Date: Fri, 30 Mar 2012 07:02:13 GMT
Server: Apache
location: hxxp://www.seo-werbeagentur.com/
Vary: Accept-Encoding
Content-Type: text/html

I removed the wildcards and I don't know how this result gets resolved. The curiosity aside is:

http://www.google.at/#hl=de&q=site:rank-king.eu



No problem with domains registered at easyname even with wildcards.
The dns from domain.com is devil-driving my server : ( when I use wildcards.

Last edited by dynamind; 30th March 2012 at 09:40.
Reply With Quote
  #8  
Old 30th March 2012, 09:49
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,672
Thanks: 819
Thanked 5,317 Times in 4,170 Posts
Default

Quote:
yes till, but the redirect leads to a dfifferent domain:

C:\windows\system32>curl -I www*mx01.semseo-agency*com
HTTP/1.1 301 Moved Permanently
Date: Fri, 30 Mar 2012 07:02:13 GMT
Server: Apache
location: hxxp://www.seo-werbeagentur.com/
Vary: Accept-Encoding
Content-Type: text/html
There are severalpossibilitys:

Check your .htaccess files and if you use cms systems, check tehs efor redirects too.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 30th March 2012, 09:50
dynamind dynamind is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mödling bei Wien
Posts: 62
Thanks: 21
Thanked 9 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to dynamind
Default .htaccess already checked

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

this should be good, there's no cms, it pure html.
Reply With Quote
  #10  
Old 30th March 2012, 12:04
dynamind dynamind is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mödling bei Wien
Posts: 62
Thanks: 21
Thanked 9 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to dynamind
 
Default email server unreachable

I get this response now:

Hi. This is the qmail-send program at mailout-de.gmx.net.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

<mymail@myserver.com>:
Sorry,_I_couldn't_find_a_mail_exchanger_or_IP_addr ess._(#5.4.4)/

clusterfu#§!% ... I'll pull my domain and switch to easyname.

Last edited by dynamind; 30th March 2012 at 13:23.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How-to Updating ISPConfig in a Multiserver System vaio1 General 13 26th November 2011 17:49
Vhosts...conf not synced to changes crypted General 50 24th April 2010 00:54
Exim Gateway with mailwatch (Unable to receive emails) siul0_0 HOWTO-Related Questions 10 8th May 2009 23:00
Freebsd 6.1 support misterm Installation/Configuration 10 9th April 2009 09:29


All times are GMT +2. The time now is 17:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.