Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th March 2012, 12:38
minisoapy minisoapy is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I have a prb with dns / domain

i don t know why my ns is not workin ... i think i have done a mistake somewhere plz help
http://imageshack.us/photo/my-images/819/dnshm.jpg/


http://imageshack.us/photo/my-images/851/godaddyz.jpg/

i don t know where the prb is

http://imageshack.us/photo/my-images/9/godaddylq.jpg/
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th March 2012, 12:54
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

The A records for ns1 and ns2 are not ok. You should either have

ns1.letsgocams.com.
ns2.letsgocams.com.


(notice the dot at the end!)
or just

ns1
ns2


but not

ns1.letsgocams.com
ns2.letsgocams.com
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 28th March 2012, 15:11
minisoapy minisoapy is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

http://imageshack.us/photo/my-images/31/newdns.jpg/
like this yes ?
Reply With Quote
  #4  
Old 28th March 2012, 15:35
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,778
Thanks: 821
Thanked 5,333 Times in 4,184 Posts
Default

Yes, that looks better. You can test the local dns server on the shell with the command:

dig @localhost letsgocams.com
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 29th March 2012, 13:12
minisoapy minisoapy is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

[root@ns1 named]# cat pri.letsgocams.com
$TTL 3600
@ IN SOA ns1.letsgocams.com. admin.letsgocams.com. (
2012032802 ; serial, todays date + todays serial #
7200 ; refresh, seconds
540 ; retry, seconds
604800 ; expire, seconds
86400 ) ; minimum, seconds
;

img 86400 A 109.71.160.228
letsgocams.com. 3600 A 109.71.162.228
letsgocams.com. 3600 MX 10 mail.letsgocams.com.
letsgocams.com. 3600 NS ns1.letsgocams.com.
letsgocams.com. 3600 NS ns2.letsgocams.com.
mail 3600 A 80.77.113.10
members 86400 A 109.71.162.228
ns1.letsgocams.com. 86400 A 77.81.199.148
ns2.letsgocams.com. 86400 A 77.81.199.148
www 3600 A 109.71.162.228
xxx 86400 A 77.81.199.148



[root@ns1 named]# dig @localhost letsgocams.com

; <<>> DiG 9.7.3-P3-RedHat-9.7.3-8.P3.el6_2.2 <<>> @localhost letsgocams.com
; (2 servers found)
;; global options: +cmd
;; connection timed out; no servers could be reached



something is wrong here ... and i don t know where ive done a mistake ...
i have let him 24 hours and still not workin`
Reply With Quote
  #6  
Old 29th March 2012, 13:16
minisoapy minisoapy is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

http://imageshack.us/photo/my-images/84/pingct.jpg/
look on that page the ping on ns1 is working ... and when i try to ping is not working ...
Reply With Quote
  #7  
Old 29th March 2012, 15:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

You also need a glue record: http://en.wikipedia.org/wiki/Domain_...d_glue_records
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 29th March 2012, 16:39
minisoapy minisoapy is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i don t know how to make a glue record (
Reply With Quote
  #9  
Old 30th March 2012, 10:11
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

There must be an option in your registrar's control panel to do this.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 30th March 2012, 11:53
minisoapy minisoapy is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

i have the domain on godaddy
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Default domain page without creating Domain or DNS on server. pawan General 4 27th April 2011 20:15
DNS and Domain name from 123.reg scorpious General 10 3rd February 2011 15:21
Capabilites of bind DNS networkguru00 General 31 19th June 2009 06:50
Creating a new site for an exisiting DNS domain pjdevries Installation/Configuration 6 6th June 2007 20:21
Dns question Mahir Installation/Configuration 48 14th November 2006 10:19


All times are GMT +2. The time now is 02:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.